Olav og Frøydis Vestbøstad

tirsdag, oktober 31, 2006

GOD HALLOWEEN!



I dag har vi hulet ut og skåret til gresskar på Åpen Barnehage. Av innmaten lagde vi gresskarpai, en uvant variant for de fleste tilstede, men de syntes det var godt, så her kommer oppskriften:

Paibunn: 200g hvetemel, 150 g smør, 2 ss vann

Gresskarfyll: 6 ss hvetemel, 3/4 bakepulver, ørlite salt, 1 ts kanel, 1 ts allehånde, 1/2 ts ingefær, 1/2 ts muskat, 2 egg, 1 3/4 dl sukker, 3 ss smeltet smør, ca 400g kokt gresskar, 1 boks vikingmelk, 2 ts vaniljesukker. Bland mel, pakepulver, salt og krydder. Pisk egg, sukker og smør. Tilsett gresskar, melk og vaniljesukker. Tøm blandingen i paiskallet og stek på 180 grader i ca 30 min. Serveres lunken med pisket krem eller vaniljeis. Nam, nam! (Knask-knask, ikke knep-knep)

Data er noko herk : -(

Data er kjekt når det funkar, men frustrasjonane ligg stadig på lur. Dagens frustrasjon er at heile inn-boksen med e-postane våre har forsvunne - så langt eg kan sjå utan spor. Dei ligg ikkje saman med sletta filer og er heller ikkje å finna noko anna stad. Det går heller ikkje å gjenoppretta datamaskinen til eit tidlegare tidspunkt? Alle gode tips om korleis dei kan finnast, mottas med takk.

lørdag, oktober 28, 2006

Årets fyrste skitur



Eit lenge etterlengta øyeblikk vart realisert i ettermiddag. Nikolai fekk på seg skia og tok sine fyrste famlande skitak sidan 2003. Neste mål er å få prøvd snøbrett. Han har tru på at han skal meistra det ganske så greitt.

Audhild på besøk



Endeleg har Audhild komme på besøk :-) Stor stas for heile familien. Me har mimra masse frå året i Indonesia og sett i fotoalbum, spelt spel, vore på shopping i Trondheim og kosa oss. Høgdepunktet er kanskje den lange pizza-lunsjen i Tyholttårnet - eller var det fabrikkutsalget på Nidar?

fredag, oktober 27, 2006

Det snør, det snør, tiddelibom


Vi har vanskeligheter med å få Nikolai i seng om kveldene, og i går var det ekstra vanskelig. Det hadde nemlig begynt å snø. Lykken var stor i morges da det hadde lavet ned i løpet av natten. Nå skiftes det dekk, ryddes i skap - må jo ha vintergarderoben tilgjengelig....og det lages sikkert hundrevis av snøballer!

søndag, oktober 22, 2006

Søndag 22.Okt var en travel dag. Olav preikte i Betania i by'n og Brita var ministrant i Heimdal kirke. Vi kom oss hjem, fikk i oss litt middag og la i vei for LEGER UTEN GRENSER. Til tross for 5 grader, litt småregn og neglebitt var turen i rodene 24 og 25 en positiv opplevelse. Vi skjønner ikke hvorfor Trondheim ligger nest nederst på lista over hvor mye storbyene har gitt, for alle var positive og gav mye der vi gikk. Johanne har spilt håndball, på bildet takker de Byåsen for kampen, selv om det ble tap 12 - 21 spilte de utrolig bra og fortjener den pizzaen trener Rita lovde. Nå er det storkamp på tv'n, så opp we go!

fredag, oktober 20, 2006

SJELDEN KOST


Torsdag kveld var det samlet ca 50 stk til Indonesiakveld i Misjonssalen på Heimdal. DET er sjelden kost med så mange på et vanlig misjonsmøte. Bevertningen var kanskje enda mer sjelden, SOTO AYAM (en gryterettlignende kylling og nudel suppe) Vi fikk fortalt litt om arbeidet vårt i Indonesia, vist mange bilder som var ganske så organisert inn i serier på powerpoint og photo story III. Olav hadde en andakt over Salme 31,16 - I di hand er mine tider. Når en opplever turbulente tider er det godt å vite at Gud fortsatt har grepet. La ikke det være sjelden kost!

tirsdag, oktober 17, 2006

Kretsmesterskap i sjakk


Søndag 15. oktober var det kretsmesterskap i sjakk på Ila skole her i Trondheim. Nikolai stilte i klasse H, dvs for barn 8 år og yngre og gjorde ein flott innsats. Kvar deltakar fekk spela 5 parti. Han enda på delt 12.plass til slutt av 15 deltakarar etter to sigrar (derav ein på walk over) og tre tap. Ein stolt far fekk dessutan det ærefulle oppdraget å vera dommar dei tre siste partia:-) Den jobben var i praksis å notera resultata.

Bare rør

Neida, det er ikkje situasjonen i den svenske regjeringa det er snakk om, heller ikkje statsbudsjettet. Me har nemleg "bare rør" på eine badet vårt for tida. Ein vasslekkasje i veggen mellom oss og naboen i 62 har gjort at me har fått røyrleggjarar på besøk. Dei har hakka opp veggen på badet for å komma til lekkasjen. Det visar seg at røyra er så dårlege at dei må skiftast. Det betyr i klartekst at begge bada vert pussa opp. For tida kan me nytta badet oppe, men utan varmvatn. Det fristar lite å dusja i berre kaldvatn og enkelte i familien er berre glade for det. Me har håp om at alt skal vera i orden når det er jul. Frøydis har bestilt nedvasking av huset 18. desember.

mandag, oktober 16, 2006

Aksjon Håp



Jeg er blitt utfordret på å sitte i bykomiteen for Aksjon Håp i Trondheim og der er jeg bøssebæreransvarlig. 1.100 bøssebærere skal på plass før den 10. Desember. Les om aksjonen på www.aksjonhap.no og meld deg som bøssebærer:-)

klem Frøydis

Er på blogg:-)


Hei!

Her vil det komma litt av kvart etter kvart, trur me. Fylg med!

Helsing Olav og Frøydis - eller for enkelthets skuld Oldis