Olav og Frøydis Vestbøstad

onsdag, januar 31, 2007

HELSETILSTANDEN

I dag har jeg vært på kontroll hos Dr. Lundgård for diabetes og for å holde dere oppdatert der, så er langtids-blodsukkeret gått ned (nå 7,5) og det er fortsatt for høyt, så dosen på Metformin er nå økt. På en slik kontroll leveres urinprøve og jeg har en nokså kraftig blærekatarr, Selexid for den. Vekten ble også registrert og der er jeg ned 9 kg siden første gang målt i september. Omlegging i kosthold og trim er årsaken der. Trimmen har imidletid gitt meg en betennelse i muskler og sener i hælfeste under foten, så det må også behandles medisinsk. Bør avlaste foten mest mulig, så nå må jeg hinke 20.000 skritt for å opprettholde målet om 10.000 skritt til dagen.....!

Vel, sånn er ståa hos meg. Olav er på Kyrksæterøra denne uka, vi reiser til Fitjar lørdag for å være med i barnedåpen til Hanna Lovise og ellers er det en 2-3 årsmøter jeg skulle ha vært på. Skjønner ikke at folk kan være i fullt arbeid (jeg er jo bare student og hjemmeværende i tillegg til en del strøjobber!) Ha en fin dag.

søndag, januar 28, 2007

Endeleg siger!

28.01.07 vil gå inn i minneboka til Johanne som ein stor dag. Ho vann nemleg sin fyrste handball-kamp i dag! Då sluttsignalet gjekk, viste det seg at Heimdal vart slått 11-7. Stillinga ved pause var 6-2. Heimdal kom best i gang i andre omgang, men Kattem skjerpa seg og drog sigeren i land! Det vart stor jubel både på banen og tribunen - i alle fall for alle som heia på Kattem. Det var mest slik at ingen trudde det var sant. Laget har vanlegvis tapt med eit betydeleg antall mål.

Far til Birgitte (keeper) sa at det gjer ingen ting om dei tapar alle andre kampar, berre dei slår Heimdal! Det gjorde dei! Gratulerer, Johanne!

tirsdag, januar 23, 2007

Oppdatering om situasjonen på badet


Siste oppdateringa om badet vårt på bloggen kom 17.10.06. Me var litt vel optimistiske då me ymta om at badet skulle vera ferdig til jul. Grunnen til manglande oppdateringar er at det rett og slett ikkje har vore så mykje å skriva om. No har det heldigvis komme litt lenger. I dag starta murarane med flislegginga og dei har sagt at dei vil kanskje vera ferdige med jobben til helga. Då er det berre å venta litt på røyrleggjar - og vips: Før ein anar det så har ein fått seg eit nytt bad!

Opne dører!


Du har kanskje skrive ei helsing som dette i ei minnebok ein eller anna gong: "Mi adresse er som før: Opp en trapp og inn en dør." Me kan skriva slik, men no er døra ny! Alle dørene i borettslaget held på å bli skifta ut, og i dag kom turen til oss. Neste gong du kjem på besøk kan du kanskje klara å lukka døra etter deg! Det var nemleg til dels svært vanskeleg den siste tida.

Turnè med Vestborg-russen


Dette er gruppa mi på russeturnèen. Ein kjempeflott gjeng! Frå venstre: Maria Gjengedal, Volda; Ida Mari Engjaberg Fedje, Stranda; meg; Henrik Huse, Brattvåg og Per Olav Hånes, Rovde. Diverre vart Henrik sjuk og reiste heim, men han kom heldigvis tilbake igjen til siste møtet.

Siste kvelden var me saman med dei fem andre gruppene på møtet i Hundeidvik. I tillegg til møta hadde gruppa vår besøk på tre skular for å informera om Vestborg. Får håpa at det resulterar i mange nye elevar på skulen. Både lærarar og elevar gav i alle fall mykje positiv respons.

Russen samla inn pengar til misjonsprosjektet deira i Etiopia. Dei har fire delprosjekt: Ein sjukehusevangelist i Jinka, bibelskulen i Dilla, bibelskulen i Hagere Selam og det siste og største prosjektet er arbeid for HIV/Aids-pasientar på sjukehusa i Arba Minch og Yirgalem. Målet er å samla inn totalt kr 150.000, men dei reknar med å få godt over det. Ein kjempeflott måte å bruka russetida på!

Oppmøtet på møta varierte frå ca 15 på Rovde til 100 i Hundeidvik på det møtet der alle russane deltok. Av dei møta me hadde åleine så var det flest folk på møtet i Volda med ca 50 personar. Det er kanskje likevel møtet me hadde i Ørsta me kjem til å hugsa best. Der var nemleg bedehuset stengt pga tett kloakk. Møtet måtte difor vera ein anna stad. NLM har opna ein gjenbruk-butikk i bygda og der rydda me til inne i butikken og hadde møtet der! Ei flott oppleving, sjølv Henrik som var teknikar hadde reist heim og me ikkje fekk prosjektoren til å virka. Dagen etter var me innom i butikken på handling og eg kjøpte meg ein ull-frakk. Kjekt å ha!

Her er eit lite utsnitt av møtedeltakarane på Gjenbruk i Ørsta

mandag, januar 22, 2007

MANDAGSMÅRRA-HILSEN

Det er mandag morgen. Ungene har akkurat dratt på skolen. Nikolai på ski, Johanne hadde med seg ski til senere i dag. Det er sju minus ute, men fint snøvær. I går var N + B og jeg på ski. Målet var Rønningen, men vi kom oss bare til Smistad. Vi fant ut at det var lurest å snu så vi hadde dagslys helt hjem. Turen ble vel på ca 7 km og det er ikke værst til første skitur på 3 år! Tidligere på dagen var vi i Melhus kirke for å se Linus Kristian bli døpt, han ble døpt i samme vannet som 5 andre barn. For meg er det like sterkt ved hver barnedåp og bli minnet om løftene Gud har gitt oss i dåpen. Han åpner himmelen for oss der.

Lørdag var vi på Rødde Folkehøgskole. Ungene lekte med fam Sæther-barna, jeg var på seminar om tros-spørsmål sammen med rødde-elevene og en del andre folk. Dette var interessant. Ungdommene hadde mange spørsmål, ikke alle krevde svar, men vi fikk ha en flott formiddag sammen og snakke om mange ting. På ettermiddagen var det nyttårsfest med mange varierte innslag, slik det passer seg på en folkehøgskole. Kan nesten ikke fatte det er over 20 år siden jeg gikk på denslags.....

Så er det altså mandag, jeg er blitt forkjøla, tett nedgjennom luftveiene og tror jeg holder meg inne i dag. Dvs limosinservice begynner i 2 tida, da er det tre barn som skal til Kari på pianospilling. Og i kveld skal Olav hentes på buss:-) To uker på sunnmøre er over. Nå blir'n hjemme ei uke. VI GLÆR OSS.

Ser av tallene at en 30-40 stk har vært innom bloggen i helga, til alle dere og evt nytilkomne vil jeg få ønske dere en god uke med et lite stemningsbilde!

tirsdag, januar 16, 2007

BÆSSFAR

Knut Arne har blitt bestefar for andre gang og da er'n visst blitt så sprø at han ikke tør å gå på isen med skøyter................

TENNER!

Nikolai mister noen og får stadig nye...........

Helgabesøk fra sørdal'n


I helga hadde vi besøk av Malin, Marita, Ida og Linda. Det var kjempekoselig. Lørdag var vi på håndballkamp og kosa oss hjemme i Rådyrveien. Søndag gikk vi spreke damene lang tur og så var vi på skøyter på Trondheim Torg. Kjekt for store og små.
Avslutningsfesten tok vi på Tyholttårnet. Selv om vi ikke fikk sitte der det snurrer smakte pizzaen.

BÆSSMOR

Heidi har blitt bestemor. Her syr hun på klokkestreng til Mikael og må bruke lupe............Vel, vel, lillesøster kan ikke annet enn erte litt:-)

Han her har vi ikke sett på en stund.....

Det sies at han er på turne med Vestborgrussen.....

fredag, januar 12, 2007

Rapport frå Sunnmøre

Her er ei emissærhelsing frå Sunnmøre. Denne veka har eg møteveke i Brattvåg. Det har vore fine møte. Oppmøtet har vore på rundt 30 på dei fleste møta. I går var eg med på eldretreff. Der var det litt fleire innom. Diverre kan det verka som om det har vore eldretreff dei andre kveldane og. Dei fleste av møtegjengarane er pensjonistar. I morgon skal det vera årsmøte i misjonslaget her. Diverre klagast det over at det ikkje er yngre krefter som står klar til å vidareføra arbeidet. Det er likevel godt å merka at dei gamle har gløden og levande interesse for misjonen og Guds rikes arbeid.

I dag har eg hatt fridag. I kveld har eg vore på årsmøte-fest for Haram KrF. Det var interessant og gav eit lite innblikk i kva folket her er opptekne av. Dersom du har interesse av å lesa om årsmøtet og arbeidet i lokallaget så kan du gå inn på fylgjande web-side: www.krf.no/haram

Neste veke skal eg vera med Vestborg-russen på møte. Det er totalt seks grupper som skal ha møte på over 35 bedehus rundt i området. Det er fint om de er med og ber for desse møta. Be spesielt om at ungdommane må få ei positiv oppleving av møtet med misjonsfolket og at Vestborg kan få rekruttert mange nye elevar. Ein god del av plassane skal ungdommane ha skulebesøk for å driva reklame for skulen. Be og om at dei kan få presentert misjonsprosjektet sitt på ein god måte.

Mi gruppe skal ha desse møta i løpet av neste veke:
mandag: Lid
tirsdag: Ørsta
onsdag: Åmdalen
torsdag: Rovde
fredag: Dravlaus
laurdag: Volda
søndag: Hundeidvik

På møtet søndag skal alle gruppene delta. Alle gruppene startar med møte på Stranda no på søndag, men då er eg framleis her i Brattvåg.

Be og om at eg får det eg treng både for min eigen del og i møtet med ungdommen og misjonsfolket.

tirsdag, januar 09, 2007

BACK IN BUSINESS

Ja, nå er vi back in business som det heter på godt norsk. Ungene er friske, ja vi voksne og. Olav har reist til Sunnmøre og jeg har vært på Nardo. I dag kom 12 unger, 2 helt nye. Det er spennende med åpen barnehage i en by som har full barnehagedekning. Den åpne barnehagen blir litt taper, men med Nardo åpen barnehage går bare bra. Så får vi se hvordan ting utvikler seg. Det er Nikolai sin tur til å lage middag, så i dag står tomatsuppe på menyen. Godt at vi har så store unger! Så er ikke alt opp til mamma. Hun skal i Betania og lede Kongebarna i ettermiddag.På bildet ser dere vi jentene i familien på skøyter på Leangen sist søndag.

lørdag, januar 06, 2007

HJEMME MED SYKE BARN


I tre dager har Brita og Nikolai vært hjemme fra skolen pga oppkast og diare. Fredag ble Johanne hjemme også. Jeg og Olav har ikke vært helt i form vi heller. Skriver dette bare for at dere skal synes litt synd på oss! Heldigvis er Olav hjemme ennå, han reiser på første 2-ukers bolk tirsdag 9. da til Sunnmøre og Romsdal krets. Og da er vi nok friske igjen, alle sammen. Ha ei god helg!

tirsdag, januar 02, 2007

EKSAMEN I SLEKT!


I dag ble jeg med mamma og tante i begravelse etter Signe Mollan. Det ble rene "eksamen" i slekta på mamma sin side. Jeg har jo hatt kontakt med tremenningene mine der, 6 stk tilsammen, da jeg var lita. Nå er vi blitt voksne og har ikke noe særlig kontakt. Men, slektsblodet var der og det var utrolig kjekt å treffe Nina, Sølvi, Sturla, Vebjørn, Hanne og Viktor igjen. De fire første hadde 3 barn hver, så 12 nye firemenninger til våre barn fikk "fjes". Hvor mange menninger det er har jeg ikke peiling på, men det hadde vært artig å funnet ut det i løpet av året.........

Jesus kjem tilbake i 2007

Slik er overskrifta på ei av dagens saker i nettutgåva til Vårt Land. Ei meiningsmåling i USA avdekkar at 25% av amerikanarane forventar at Jesus kjem igjen i løpet av året me akkurat har gått inn i. Det er ikkje så godt å vita kva tid det skal skje, men det er ikkje dumt å ta høgde for at det kan bli ein av dei tinga som kjem til å henda i 2007.

Same undersøkinga avdekkar at heile 93% trur at bensinprisen vil stige. Det kjem nok sikkert til å skje og det kan vera lurt å innstilla seg på det.

Eg vil likevel tru at dersom den fyrste spådommen går inn så får det langt større konsekvensar.

mandag, januar 01, 2007

Godt nytt år!


No er det 2007. Ikkje godt å vita kva dette året vil bringa. Så langt ser det bra ut. Ute har det nemleg starta å snøa!

Med ynskje om eit godt år til alle dykk som er innom bloggen vår!