Olav og Frøydis Vestbøstad

tirsdag, juni 26, 2007

GOD SOMMER!

Hvor mange sommerviser forbinder du med dette bilde?

- Du skal ikkje sove bort sumarnatta
- Oppi Lauvåsen veks det jordbær
- Ein skigard kan'kje vara evig veit du
-
-
-
-
-

SVERRESBORG FOLKEMUSEUM



Søndag lekte vi og tante Sigrun og onkel Elling turister i egen by og var på omvisning på Sverresborg. Meget interessant. Anbefales alle på det sterkeste.

ST.HANS FEIRING

Vi feira etter beste evne:

Grilling i hagen på Breivollen sammen med AnnaLina, Frode, Iver, Linus og mormor


Denne myggmaskina hjalp til med å holde knott og mygg borte, så nå kan vi sitte ute:-)Utpå kvelden dro vi til Amunddal hvor grendaforeningen i Sørdalen hadde ordnet St.Hans feiring med bål, trekkspill og koselige folk

Scania-cup


Kattem gutter -99 spilte lørdag sine tre kamper i Scania-cup. De vant 2 og tapte 1. Nikolai debuterte som keeper og sto en omgang. Flott innsats av alle guttene. Nå tar fotballen ferie (iallefall den organiserte delen...)

Intervju i utsyn

www.utsyn.no har intervju med meg i dag........ Ikke så lange biten, et forferdelig bilde har de plukket ut, men jeg er enig med meg selv!

fredag, juni 22, 2007

Mot nye horisonter

I dag vart det offentleggjort at både herr og fru Vestbøstad har komme gjennom studiesemesteret på Mediehøgskolen Gimlekollen 30 studiepoeng rikare. Me legg no ut mot nye horisontar og håpar at det me har vore i gjennom i studiet av tverrkulturell kommunikasjon kan hjelpa oss til å møta nokre av utfordringane som vil komma.

Eg vil samstundes anbefala studiet i tverrkulturell kommunikasjon realkompetanse på Gimlekollen til alle som har arbeidserfaring frå andre delar av verda. Det har vore svært interessant!

Etiketter: ,

torsdag, juni 21, 2007

Skuleferie!


Tradisjonar er viktg. I dag fekk borna sommarferie og i tråd med vanleg praksis hos oss så vart det markert med lunsj på McDonald's. Dette er ein tradisjon me har halde på sidan Johanne var ferdig med 1.klassen. I år var ho ferdig med barneskulen.

Etiketter: ,

onsdag, juni 20, 2007

Vakker utsikt




Dei to siste dagane har eg vore på overlapping på kretskontoret i samband med at eg skal ta over som kretssekretær for NLM i Trøndelag 1.8.2007. Det er mykje å setja seg inn i, men eg håpar det skal gå bra.

Kretskontoret ligg i Fjordgata med vakker utsikt over Nidelva mot Jernbanestasjonen. Håpar det blir tid til å nyta utsikten av og til!

Etiketter: ,

Storfint besøk




I dag hadde Trondheim besøk av det nest største cruiseskipet i verda. Queen Mary 2 er 345 meter fra baugspiss til akterende. Skipet har 17 passasjerdekk og måler 47 meter fra kjøl til skorsteinstopp. Det var eit vakkert skue. Aldri har eit større skip vore til kai i Trondheim. Ombord var 3108 passasjerar som nytta dagen til sightseeing. Skipet låg like ved Pirbadet og ruva godt over det.

Etiketter: ,

Landsmøte i SMR

Sist helg reiste jeg til Nordhordland fhs på Frekhaug for å være med på sykepleiernes misjonsring sitt landsmøte. Jeg var kanskje 30 år yngre enn gj.snittsalderen, men hadde det topp. Dere skulle hørt de gamle sykepleierne fortelle fra sin utdanning - noe annerledes fra min. Ei fortalte fra Lovisenberg hvor de gamle diakonissene holdt på å gå fra forstanden av den dårlige oppførselen fra studentene. Bl.a var den dårlige oppførselen å gli ned på gelenderet fra 4.etg (i skjørt).
Cathinka Guldberg - stifteren av sykepleierutdanningen



Vi var samlet i misjonens navn, alle disse SMR'erne ber for misjonærene hjemme og ute. For sykehus og sykehjem, for sykepleiere og andre som jobber innen helse. "Virker sådann i det stille, det er det vi gjerne ville" Jeg fikk komme med en takk fra indonesiafeltet, mange som ber for de der ute uten at de kjenner dem personlig. Det fikk jeg høre mange ganger; vi har bedt for deg i mange år, nå har navnet fått et fjes. Det er stort og jeg reiste hjem i stor takknemlighet.

søndag, juni 17, 2007

Endelig siger!

Nikolai deltok i dag på sin fyrste fotballcup, Nidelv Cup. Tidlegare har han spelt tre seriekampar og alle har enda med tap. I dag fekk han vera med på å vinna sin fyrste kamp, ja faktisk så vann laget alle tre kampane sine med ein total målforskjel på 20-1. Den siste kampen var veldig jamn, men til alle Kattemspelarane si store glede så klarte dei å hala sigeren i land. Stolt kunne han motta medalje og diplom. Nikolai er nr 2 frå venstre.

Etiketter:

fredag, juni 15, 2007

Søndagsskulelærarane er fri!


Dei tre indonesiske søndagsskulelærarane som har vore fengsla sidan 2005 er no fri, eitt år før tida. Halleluja!

Fylgjande artikkel står på http://www.normis.no/ :

Søndagsskolelærere løslatt!

I 2005 ble de tre indonesiske kvinnene dømt til tre års fengsel for sin søndagsskolevirksomhet. Sist fredag ble de løslatt, ett år før tiden. De tre er i god behold, og gleder seg stort over å være satt fri.

Møtt av venner.
En flokk av venner, støtespillere og journalister hadde samlet seg for å gratulere Dr. Rebekka Zakaria, Eti Pangesti og Ratna Bangun, da de kom ut fra Indramayu-fengselet i Vest-Java (Indonesia) fredag morgen.

Muslimske barn.
De tre kvinnene ble arrestert i mai 2005 og dømt til fengsel noen måneder senere. Deres "forbrytelse" var at de hadde latt noen muslimske barn delta på den kristne søndagsskolen de drev. Disse barnas foreldre hadde godkjent at de ble med. Etter at dommen falt, har alle ankeforsøk vist seg forgjeves. Men etter internasjonalt press og flere appellbrevkampanjer på kvinnenes vegne, ble de nå innrømmet en tidlig løslatelse.

Flyttet tidspunktet.
Myndighetene erklærte først at løslatelsen skulle skje kl. 9 om morgenen den 8. juni. Men muslimske ekstremister varslet at de ville møte opp utenfor og protestere mot den tidlige løslatelsen. Under rettssaken i 2005 var rettssalen full av ekstremister, og både de tre kvinnene og forsvaret deres ble utsatt for dødstrusler. Derfor flyttet myndighetene i all stillhet løslatelsestidpunktet til kl. 6 om morgenen, og det hele gikk stille for seg.

Oppmøtet.
Det var blitt sendt to busslaster med kristne sympatisører til fengselet ved løslatelsen, i tilfelle det skulle oppstå truende situasjoner. I tillegg møtte flere andre støttespillere og en håndfull lokale og internasjonale journalister frem.

Etiketter: , ,

søndag, juni 10, 2007

BLOMSTERMESSE

I dag har vi fått vært med på flott Gudstjeneste. I forbindelse med Byfæsten som har vært på Heimdal i 4 dager var det avslutning med Gudstjeneste i dag. Den ble kalt blomstermesse og jammen var det blomster. Det var sååååååååååååååå flott. Både ytre rammer og innholdet var topp. Masse folk var det også. Her er noen glimt:
Bertel og Hilde Anette hadde preken sammen med Sveinung (som dessverre ikke ble med på bilde....)


Kirkekoret

Brita, Erik Johannes og Nikolai var ministranter

fredag, juni 08, 2007

NÅ ER DET OVER!

I dag var vi 4 stk samlet på Øya vgs til eksamen i TK 111(tverrkulturell kommunikasjon, teoripensumet). Det ble bare gitt to eksamensoppgaver å velge mellom og vet du hva, Trond Giske dukket opp med en kommentar på en av dem. Har ikke spesielt sansen for hva den mannen uttaler, så valget var ikke stort når det gjaldt å velge oppgave. Og det om worldview. Sire, Hiebert og Dahle ble sitert og så håper vi at det holder til ståkarakter! Nå er det iallefall over og jeg har vaska kjøkkengulv! Det var nemlig det første jeg skulle gjøre når eksamen var over......

Egentlig skulle jeg ikke ha skrevet det om den der mannen, han som uttaler så mye, nå får han jo et mer treff hvis noen googler han..... Ja, ja, i mårra reiser vi på kreeeetsmøt! Bildet er henta fra lunchen forrige lørdag, svett og nyfrisert etter første dugnadsøkt på hytta.

torsdag, juni 07, 2007

Kulturkveld











I kveld hadde elevane på Kattem skole kulturkveld. Dei ulike trinna hadde laga utstilling frå ulike delar av verda. I tillegg hadde dei øvd inn songar og dansar frå sine område. Johanne hadde om Afrika og på biletet over så kan me skimta ein sebra, ein sjiraff og ein krokodille bak Johanne og Renate. Nikolai og klassen hans song Fader Jakob på kinesisk, vietnamesisk, thai og norsk. og på øverste biletet så syng Brita og klassen hennar voggesongar frå ulike delar av Europa. I tillegg så kunne me smaka rettar frå ulike delar av verda. Veldig bra at våre nye landsmenn kan få vist fram sin kultur på denne måten. På Kattem skole er det ca 300 elevar. 100 av dei har eit anna morsmål enn norsk. Dei representerar 21 språk og nokre fleire nasjonar. Det betyr faktisk at det er fleire nasjonalitetar representert på Kattem skole enn det var på Medan International School då borna gjekk der.

Etiketter: , , ,

onsdag, juni 06, 2007

Grattis, söta bror!


I rekkja av dagar har me no komme til den svenske nasjonaldagen, svenska flaggans dag. I fylgje nrk.no er ikkje dagen så mykje feira og mange er usikre på kvifor dagen skal feirast. Eit alternativ er visst at den svenske tennislegenda Björn Borg har fodselsdag i dag. Hovudgrunnen er at Kalmarunionen vart oppløyst denne dagen i 1523, men svenskar flest feirar ikkje dagen noko særleg.

Me har ikkje noko særleg feiring på gang heller. Det er ny eksamen i tverrkulturell kommunikasjon på fredag og både Frøydis og eg held på å psyka oss opp til det.
(Biletet er stole frå nrk.no)

Etiketter: ,

fredag, juni 01, 2007

Verdens melkedag


Det er stadig nye og sunne dagar. 1. juni er i fylgje Tine verdens melkedag. Sola skin frå skyfri himmel hos oss i dag. Kanskje kan det passa å feira dagen med ein is? (med ekte fløyte, sjølvsagt!)

Etiketter: