Olav og Frøydis Vestbøstad

søndag, september 23, 2007

HØSTFESTIVAL



I dag har vi vært på Rødde på høstfestival. En innholdsrik dag. Kongebarna sang (Frøydis er musikalsk leder for dette familiekoret), Olav ledet ettermiddagsmøte + + og ungene var med på det som var å være med på. Johanne var en skarpskytter i paintball, Brita bakte boller og Nikolai - ja, han ble mala...

Et flott arrangement og det var godt besøkt. Vi fortsatte med å ha besøk av taleren Ivar Moen og fam Sve - koseligt.


Resten av kvelden gikk med på å få av skosverten.......


Forrige helg feira vi at søndagsskolen i Betania var 125 år - her deltok Nikolai sammen med bl.a Linkus - se mer om dette på www.utsyn.no

søndag, september 16, 2007

KATTEM KAOS HAR SPILT SIN FØRSTE KAMP


I kveld har Kattem Kaos spilt sin første kamp - mot Tiller. De spilte bra og humøret var det ingenting å si noe på, men vi tapte 9-30. Jeg var tilskuer - med 22 spillere kan bare 14 stille på hver kamp, så noen av oss står over noen kamper.
Vi har ei web-side hvis dere er interessert: www.kattemkaos.net

BOKKLUBBDAGER I BOKKLUBBEN



Bokklubben feirer en fantastisk bokhøst og gir bort store bokgaver til en barnehage, skole eller institusjon hver hverdag under bokklubbdagene. Til sammen gir vi bort 1000 bøker, fordelt på 10 pakker av 100!

Dette leste jeg og sendte inn svar: De gamle trenger nye impulser
10.09.07
Jeg har akkurat begynt i ny stilling som sykepleier på Byneset sykehjem. Ved kveldsmaten lørdag ble det høytlesing, en populær avveksling. Det kunne det vært mye mere av hvis vi bare hadde hatt bøker. Så jeg anbefaler at sykehjemmet vårt får en bokgave. Vi kommer oss ikke så lett ut på biblioteket.
Spl FV

Vet dere hvem som ble trukket ut som første vinner?

BYNESET SYKEHJEM:-)

Nå jobber jeg med å få tak i ei boktralle - noen som har ei stående?

Det enkle er ofte det beste.

torsdag, september 13, 2007

Be for den muslimske verda!


I dag startar Ramadan. Ramadan er muslimane sin fastemånad. Denne månaden vert i Indonesia kalla den heilage månaden og ein truande muslim prøver i denne månaden å leva så hellig så mogleg for å æra Gud. I tida fram til fastemånaden er ferdig, dvs 12. oktober, pågår det ein internasjonal bønnekampanje. Frå nettsida http://www.misjon.info/ hentar eg fylgjande informasjon om denne kampanjen:


For 16. gang arrangeres denne store internasjonale bønneaksjonen. De siste årene har 20-30 millioner vært med på verdens basis og det har vært økende interesse i Norge.

I mange år har Kristent Arbeid Blant Araberer (KABA) utgitt en norsk utgave av bønneguiden i samarbeid med Ressurssenter for misjon (UiO) og med støtte fra en rekke norske organisasjoner.
I tillegg til de 30 nye bønnetemaene for hver dag har bønneguiden også en del artikler med bakgrunnsinformasjon. Planlegg nå for hvordan du kan samle andre rundt denne viktige bønneaksjonen.
Heftet koster 30,- kr pr stk. Kvantumsrabatter gjelder for bestillinger av 10 eller flere. Ta kontakt med KABA for mer informasjon og for å bestille bønneguiden...

Kristent Arbeid Blant Arabere (KABA)
Postboks 169, N-1401 Ski
E-post: post@kaba.as
http://www.kaba.as/
Faks: 64 86 20 85

Etiketter: , , ,

onsdag, september 12, 2007

9720

ble summen av dagens skritt + de jeg må ta for å komme meg i seng. Klarte nesten 10.000, men det er ikke lett å få det til når en er hjemme med sykt barn. Nikolai har fått virusinfeksjon i halsen og er ikke frisk. Feberen er forholdsvis høy, 39,6 da vi kom hjem etter bursdagsfeiring for tante Sigrun og onkel Elling i går. Jeg var bare hjemme til midt på dagen, da dro jeg på kveldsvakt og fikk gått en 6000 skritt der...... Det er bare 13 dager igjen av denne kampanjen, så vi skritter videre.

søndag, september 09, 2007

INNHENTET AV HVERDAGEN

Det blir lite skriving for tida. Olav jobber døgnet rundt, og etter ei arbeidshelg selv også, så er det ikke mye tid til blogging. Det går bra på jobb. Kommer meg sakte, men sikkert inn i rutiner og vaner de har på Byneset sykehjem. Og begynner å bli litt kjent med de jeg går sammen med. Takknemligheten er stor for at det har kommet sykepleiere til huset. Vi er to nye, så nå er det fire sykepleiere på to avdelinger......


I helga spilte dessuten jentene i Gjensidige-cup. Johanne og 13 års laget ble slått ut og kom til b-sluttspill. Brita og 12 års laget kom til a-sluttspill, men tapte i kvartfinalen på ekstratid i dag. Det hadde vært en spennende kamp. Nikolai spilte seriekamp, de tapte for Tiller, men tap og vinn med samme sinn er mottoet der.......


Maren var barnevakt - Olav var med kretskoret på turne og jeg jobba som sagt. Det går rundt, når en bare får organisert nok.

Det kan bli kunst av det meste...

Og for dere som ikke har meldt dere på "Hvert skritt teller" som LHL arrangerer fom den 12.sept, jeg har laget team; oldisvestbostad. Herved inviteres alle som vil. www.lhl.no En dagvakt gir ca 7000 skritt, så jeg må visst jobbe noe overtid fra den 12.:-)

mandag, september 03, 2007

Status å vera misjonær!


Utanfor Lillehammer kirke står denne gravstøtta. Det er tydeleg at det å vera misjonær har ein gong hatt høgare status enn det har i dag.
Lars Skrefsrud var forresten litt av ein skrue. Han vaks opp på ein husmanssplass like ved Lillehammer og hadde ein vanskeleg oppvekst. Som 18-åring vart han dømt til 4 års fengsel. I fengselet bestemte han seg for å via livet sitt til Gud. Nokre år seinare var han misjonær i India sjølv om den belasta bakgrunnen hans gjorde at han ikkje vart godkjent i Misjonsselskapet. Då Skrefsrud døydde var det 16.000 kristne i det området Skrefsrud hadde si teneste.

Etiketter: , , , ,

søndag, september 02, 2007

Konfirmasjon på Lillehammer


I helga har me vore på Lillehammer i konfirmasjonen til Hanna. Det var skikkeleg flott! Ei veldig fin gudsteneste i Lillehammer kirke og god mat og godt lag på Breiseth etterpå.
Hanna er ei sporty jente så alle gjestane måtte delta i sporleik i hagen mellom middagen og kaffien. Spørsmåla på dei ulike postane var om ulike ting i Hanna sitt rikhaldige liv.
Sidan konfirmasjonen var på laurdag rakk me og ein tur i Hunderfossen før me returnerte til Trondheim søndag ettermiddag. Då fekk me skikkeleg fint vér med mytji sol og mytji varme.

Etiketter: , , , ,