Olav og Frøydis Vestbøstad

mandag, november 26, 2007

Snø, snø og atter snø!


Gutta i gata har det gøy ute om dagen! Det kom ca en halv meter snø i helga, ihvertfall føltes det slik.....

JULETRADISJONER


Juletradisjoner er viktig og de må tas vare på. F.eks hjem til mamma for å lage sylte! Nå står en stor og en liten form i "press" og venter på at gelatinen skal stivne. Nam, nam.

LEIR!


I helga har 3 i familien vært på leir. Nikolai og Olav på juleverksted-leir på Laberget, Brita på juleverksted-leir på Søvassli. Alle har hatt det bra.
Det blir ikke tid til å ta så masse bilder ei slik helg......

torsdag, november 22, 2007

Kveldstankar

No er Nikolai i seng. Etter å ha vore med Tante Grøn, Brun og Fiolett og onkel Blå på båttur så sovna han. Tidlegare i kveld var han ute i snøen og aka. Blaut snø har lava ned i ettermiddag og Nikolai var våt og fornøgd då han kom inn.

Brita har vore heime frå skulen to dagar med vondt i hals og hovud. I morgon håpar me at ho er frisk nok til å gå på skulen. Ho skal nemleg på leir på Søvassli i helga og då må ho vera frisk!

Nikolai og eg skal til Laberget. Eg skal vera talar og Nikolai deltakar. Det er juleverkstad denne helga og det blir forhåpentlegvis kjekt for både store og små.

Frøydis er på handballtrening. Kattem Kaos har enno ikkje vunne ein kamp. Sist helg tapte dei berre med eit par mål. Kanskje går det betre denne helga? Dei har håp om å vinna. Skal det skje så må det trenast!

På nyhetene er det den eine merkelege saka etter det andre. Direktørrot i Norsk Tipping, kommunestyre som blir lurt trill rundt av finansluringar. Verda er visst i ferd med å gå av hengslene. I Amerika feirar dei Thanksgiving i dag. Ein kan lura på om det er så mykje å sei takk for slik verda er!

Eg klarar i alle fall ikkje å sei takk for utviklinga innan kyrkja den norske. I går vart det trykt eit intervju med meg i Adresseavisen om situasjonen. Det er ikkje noko kjekt å oppleva at eg ikkje kan identifisera meg med kyrkjeleiinga. Me har snakka om utmelding, men har ikkje gjort det enno. Eg kjenner meg ikkje komfortabel med å berre melda meg ut. Det er for så vidt ikkje noko salighetssak å vera kyrkjemedlem, men eg meinar at religion er noko offentleg. Då blir det feil signal å ikkje høyra til noko kyrkjesamfunn.

På søndag deltok Frøydis og eg på gudsteneste i Heimdal kirke. Temaet for gudstenesta var misjon. Nokre av konfirmantane deltok og Frøydis og eg vart intervjua. Sveinung Enstad hadde ein flott misjonstale og eg var skikkeleg oppløfta. Til helga er det julemesse i kyrkja og Frøydis skal vera med der. Me trivest godt i Heimdal-kyrkja, men eg klarar ikkje å gå god for biskopen vår og i alle fall ikkje for erkebiskop Trond Giske. Det er sanneleg sprekt av han å anbefala korleis kyrkjemøtet skal stemma i enkeltsaker! Statskyrkjeordninga verkar i alle fall meir og meir komisk.

I forgårs hadde eg ei oppmuntring. Eg var med på student-KR*IK. Ca 60 studentar hadde hatt trening i ein gymsal før dei samlast i Betania. Der fortalde eg litt om tenesta vår i Indonesia. Det var veldig god respons og mange ville snakka med meg etterpå. Veldig kjekt og veldig meiningsfylt! Studentane skulle og ha eit team til Sudan no i vinter og det var informasjon om prosjektet der. I avisene har det vore mykje skriverier om student-fylla og drikkekulturen til Trondheimsstudentane. Godt at det er nokre som har sunne ting å fylla fritida si med!

Dette vart mykje rart om mykje forskjellig. Eg har ikkje nemnt noko om Johanne. Ho er ute med venner. Det ser ut som om ho trivest med vennene sine for tida. Er ho ikkje saman med dei fysisk så har ho kontakt på msn eller mobiltelefon. Det er spennande å ha ein tenåring i familien. Kvar alder har sine utfordringar!

Kanskje passar det å slutta av med eit bibelord. Det er mogleg å bli uroleg når ein tenkjer på framtida. Kva vil skje då? Kanskje er det greitt å ta ein dag om gangen.

Matt 6,34 Ver difor ikkje urolege for morgondagen; morgondagen skal uroa seg for sitt. Kvar dag har nok med si møde.

mandag, november 19, 2007

Gutta fra Kalkutta....eller deromkring



Det har kommet inn ønske om bilder av oss alle 5. Vel, ikke alle er like fotogene, så her kommer gutta.....
Olav til høyre, onkel Lars er den andre - rappet bilde fra bloggen til Salome:-) Der bør du ta deg en tur innom og se mora hennes. Jeg fikk meg en god latter for å si det sånn.
Her er Nikolai og Nils Birger. De laget bomber i 75års dagen og med tante Cecilie som superviser, farmor som brannansvarlig og en haug med mødre og tanter som fotografer gikk dem av i utepeisen på Vestbøstad. Salome har beskrevet hvordan DET gikk......

torsdag, november 15, 2007

Se så flotte barnebarn Hanna og Nils har.......

torsdag, november 08, 2007

MORMOR FRISK

Det skjer mye på besteforeldrefronten for tiden. Mormor Jorid ble utskrevet fra St.Olav på mandag, helbredet for krystallsyken. De har snurret og vendt på hodet hennes og krystallene som hadde løsnet fra balansenerven på venstre side er nå på plass igjen. Takk og lov. Hvis du lurer på hvem hun har på fanget litt lenger ned på siden er det Mikael, yngste av fem oldebarn.

FARFAR 75 ÅR!


GRATULERER MED DAGEN, FARFAR NILS. Det var i går, men du er jo fortsatt 75..... Vi gleder oss til feiring i helga.

tirsdag, november 06, 2007

Sneen dalte lett og fin


No er ikkje julestemninga langt unna. I dag har det snøa skikkeleg og då Nikolai kom heim frå sjakk i kveld så laga han og nabojenta Lula ei snølykt. For å komma i skikkeleg stemning så kan det passa å sitera eit vers frå ein av songane i Skomakergata.


Og vi tenner våre lykter når det mørkner
og når alle lyder pakkes inn i vatt.
Ja, vi tenner våre lykter når det mørkner.
Kanskje lyser de til kvelden si'r god natt.

Etiketter: ,

søndag, november 04, 2007

Helgemessesøndag

Helgemesse er det nynorske ordet for Alle helgens dag. Frå gammalt av var datoen 1. november og dagen var feira til minne om alle helgenar. Nokre helgenar hadde ein eigen minnedag, men resten vart minna 1. november. Etter festdagsreduksjonen i 1770 vart dagen flytta til fyrste søndag i november og etter kvart har dagen vorte utvida til å vera ein dag der me som lever skal minnast dei som har gått føre oss, både helgenar, martyrar og familiemedlemmer.

I kyrkja i dag var det ei veldig fin gudsteneste. Kyrkjekoret her på Heimdal hadde øvt inn Allehelgensmesse av Egil Hovland. Den vart fyrste gong framført i Hamar Domkirke i 1970. Nokre av salmane var enno eldre. Salma på nummer 261 i Norsk Salmebok er på heile 13 vers. Den salma vart songen både ved inngangen og ved utgangen, alle 13 versa. I salmeboka står det at salma er frå gresk og latin og vart skriven på 300-talet. Så omsette Luther den til tysk i 1531 og den vart omsett til dansk i 1729 og så gjorde Landstad den norsk i 1861. Eg synest denne salma understrekar poenget med denne dagen. Som kristne i 2007 står me i ein lang tradisjon attende i tida.

På latin er tittelen Te Deum laudamus og den norske tittelen er O store Gud, vi lover deg. Dei seks fyrste versa er ei lovprisning av den treeininge Gud. Dei sju siste handlar om at det Jesus har ordna med frelse frå dommen og ei bøn om at me må få vera blant dei som vert frelst.

9. Du kommer med Guds velde stor
og holder dommedag på jord.
Så hjelp oss, Herre, vær vår trøst,
for du har oss så dyrt forløst.
*
10. Å, gi oss rom blant frelstes tall
i faderhusets høytidshall.
Ditt folk til hjelp, o Herre, kom!
Velsign din arv og eiendom!
*
11. Ja, bær oss, led oss, vis oss vei
til vi en dag får skue deg!
Vi søker glade til din favn,
hver dag velsigner vi ditt navn.
*
12. O Herre, stå for oss på vakt,
la ingen synd i oss få makt!
Vi ber det: Se i miskunn hit!
Til deg vi setter all vår lit.
*
13. Så vær oss nådig, Herre Gud,
ja, vær oss nådig livet ut!
Du, Herre, er alt håp vi vet.
Vi rokkes ei i evighet.
Amen.

Ei lang og innhaldsmetta salme som minnar oss både om livsalvoret og håpet. Sjølv om det var ei relativt lang gudsteneste med lange salmer, dåp og nattverd så var det veldig godt å vera der. Det er av og til godt å ha eit friminutt frå ein hektisk kvardag der ein får tid til å tenkja over både livet og æva.

Etiketter: , , , , , , , , ,

torsdag, november 01, 2007

Nei takk til dødssyndene!

I høst skal TV 2 sende det noen kaller norgeshistoriens mest ekstreme tv-serie. I serien ”De syv dødssyndene” med Kristopher Schau skal kanalen ”tøye seernes grenser for sanselige inntrykk i alle retninger og regelrett voldta alle oppfatninger fundamentert på barnetro”. Dette er Schaus egne ord, uttrykt til bilaget UKA-07. På UKA-07 viste Schau smakebiter fra tv-serien og også klipp som ”ingen tv-kanal i verden ville gått med på å vise”. Det er StatoilHydro som er hovedsponsor for UKA-07, og bilaget kom på selskapets første arbeidsdag. TV 2-serien skal krenke både Gud og mennesker. Ja, Schau sier det slik: “Denne høsten dør kristendommen i Norge!” Med dette oppropet vil vi sette søkelys på en trend der grensesprengning er et mål i seg selv. Vi står også opp mot alt som er krenkende og mot all diskriminering av troende mennesker i landet vårt. Skriv under, og gi et signal til TV 2 om at de bør stanse ”De syv dødssyndene”, og tenke seg om i framtiden.

For å skrive under kan du klikke deg inn på:
http://www.opprop.no/opprop.php?id=neitakk

Etiketter: , , , , ,