Olav og Frøydis Vestbøstad

tirsdag, september 23, 2008

Hva ser du søster....

Forskjellige ting fra arbeidshelga gjorde at jeg måtte finne fram dette diktet som ble så alvorlig for meg da jeg utdannet meg til dette yrket mitt for 15 år siden - og ingen har vondt av å lese det, så derfor deler jeg:

Dette diktet skal være funnet i nattbordskuffen til en gammel dame på et engelsk pleiehjem - etter at hun var død.

Hva ser du søster i din stue?En gammel, sur og besværlig frue,usikker på hånden og fjern i blikket,litt griset og rotet hvor hun har ligget.Hun snakker høyt, men hun hører deg ikke,hun sikler og hoster, har snue og hikke.Hun takker deg ikke for alt det du gjør,men klager og syter, har dårlig humør.Er det hva du tenker?Er det hva du ser?Lukk øynene opp og SE - der er mer!


Nå skal jeg fortelle deg hvem jeg er, den gamle damen som ligger her.Jeg er pike på 10 i et lykkelig hjemmed foreldre og søsken - jeg elsker dem!Jeg er ungmø på 16 med hjerte som bankerav håp og drøm og romantiske tanker.Jeg er brud på 20 med blussende kinn.Jeg er mor med små barn, jeg bygger et hjem,mot alt som er vondt vil jeg verne dem.Og barna vokser med gråt og med latter.Så blir de store, og så er vi atter to voksne alene og nyter freden og trøster hverandre og deler gleden når vi blir femti og barnebarn kommer og bringer uro og latter hver sommer. Så dør min mann, jeg blir ensom med sorgen og sitter alene fra kveld til morgen,for barna har egne barn med hjem det er så mye som opptar dem.

Borte er alle de gode år,de trygge, glade og vante kår.Nå plukker alderen fjærene av meg.Min styrke, mitt mot, blir snart tatt fra meg.Ryggen blir bøyd og synet svikter- jeg har ikke krefter til dagens plikter. Mitt hjerte er tungt og håret grått. Med hørselen skranter det også smått. Men inne bak skrøpeligheten finnes det ennå så meget vakkert og minnes;barndom, ungdom, sorger og gleder,samliv, mennesker, tider og steder.Når alderdomsbyrdene tynger meg ned så synger allikevel minnene med.Men det som er aller mest tungt å bære er det at EVIG kan INGENTING være!


Hva ser du søster? -En tung og senil og trett gammel skrott? -Nei. Prøv en gang til!Se bedre etter - alt som du kan finne;et barn, en brud, en mor, en kvinne!Se meg som sitter der innerst inne!Det er MEG du må prøve å se - og finne!

søndag, september 21, 2008

Sett spor


Som jeg nevnte er jeg blitt med i et prosjekt livsstilsendring og et tiltak der er å komme i bedre fysisk form. Nå er vi omgitt av gode venner som til og med drar i gang "sett spor" - en konkurranse om å gå flest skritt 4.-19.okt. Disse dagene gjelder det å gå og gå, og så blir vi sikkert så hekta at vi fortsetter ut i de mørke høstkvelder...





Jeg får ikke til dette med linker, er for trøtt til å gjøre noe med det i kveld, så klikk deg inn på linja ovenfor og bli med å sette spor.

Sitt ikke der og lur, bli med ut på tur:-)

søndag, september 14, 2008

De siste dagers hendelse...

Sist torsdag feiret Kattem Skole sitt 25 års jubileum. Det skulle egentlig ha skjedd i vår, men ble utsatt pga streiken som var da! Skolen har ikke stor nok aula til å huse alle elevene med familier, derfor var det utendørs og det var bare kjekt i det fine høst-været.
Nikolai sin klasse (4.) fremførte Kattem-blues - kjempetøff sang med sponplategitar-solo som et klart høydepunkt! Alle trinnene hadde sine innøvde nummer og det var en flott innsats lagt inn i konserten av alle. Det ble solgt grillmat og kaker og hele festen ble avsluttet med fotballkamp mellom lærerne og foreldre. Nesten utrolig at foreldrene klarte å holde trinn da det kom en ekte rosenborgspiller inn for lærerne i 2.omgang, men resultatet ble 4-4.

Dette er altså Konan Ya på Rosenborg! Han scora mot Fredrikstad i dag. 1-1 ble resultatet der. Da ble det bedre resultat på Terra-banen i ettermiddag hvor Kattem g-99 spilte mot Heimdal. Kattem vant 16-4! Topp innsats av Nikolai og resten av laget hans.
Det gikk ikke like bra for Kattem j-95 i Gjensidige-cup. De kom seg til a-sluttspillet, men tapte i 8.-delsfinalen mot Malvik 7-6.
Med Johanne gikk det veldig bra - hun debuterte som solist i Betania i dag. Mor og datter sang også duett for første gang. Vi fikk masse skryt. Resten av familien var i Heimdal kirke på høsttakkefest. Nikolai var ministrant og Brita var der med resten av flerårskonfirmantene.
Nå starter snart en ny uke med nye utfordringer. Mor i huset er blitt med i prosjekt "livstilsendring" og skal på introuke hele uka. Nå blir det trening 3 dager i uka frem til juni-09. Ser fram til dette og skal prøve å holde dere underrettet. Olav skal være hjemme hele uka. Høstfestival på Rødde neste søndag skal planlegges og det er sikkert nok av andre ting. Ungene durer frem i alder og visdom.

fredag, september 05, 2008

NY FILM FRA INDONESIA

Vil du se hva misjonærene i Indonesia driver på med nå, se denne nye filmen fra søppelfyllinga "simpang kongsi".

lim linken inn i nettleseren din, så kommer du rett til filmen:
www.itro.no/?mtid=10