Olav og Frøydis Vestbøstad

torsdag, februar 26, 2009

Kva betyr religion for folk flest?


I fylgje ei amerikansk undersøking så betyr ikkje religion spesielt mykje for oss nordmenn. Norge er blant dei landa der ferrast har svart ja på spørsmålet om religion er viktig i livet deira. Berre 20% av nordmennene svara bekreftande. Det er litt fleire enn blant svenskane med 17% og danskane med 18%. Dei som bryr seg minst om religion er folket i Estland med berre 14%.

I andre enden av skalaen finn ein Egypt der 100% av folket seier at religion betyr mykje for dei. Indonesia kjem ikkje så langt bak med 98%.

Eg synest at dette var interessant lesnad. På laurdag skal eg vera med på temadag på Rødde Folkehøgskule om tru og livssyn. Der skal det bli interessant å høyra korleis norsk ungdom tenkjer om desse spørsmåla.

Les meir om undersøkinga gjengitt i Vårt Land her

mandag, februar 16, 2009

VINTERFERIE



Det er vinterferie her hos oss. Mann og barn er reist vestover, jeg jobber og går på ski og gjør en del andre ting fram til jeg reiser etter. Men en flott vinter, det har vi!

torsdag, februar 12, 2009

No kjæm 'en!

I morgen kommer pappa hjem og det gleder vi oss til! Gleder oss til å se bilder, få høre nytt fra Medan og til å gi han en god klem.

søndag, februar 08, 2009

MORSDAG


Noen søte i anledning dagen:

After putting her children to bed, a mother changed into old slacks and a worn out blouse and proceeded to wash her hair. As she heard the children getting more and more rambunctious, her tolerance grew thin. At last she put a towel around her head and stormed into their room, putting them back to bed with severe warnings. While leaving the room, she overheard her three-year-old say with a shaky voice, "Who was 'that'?"

52 % of the words for mother in the material have ma/me/mo or na/ne/no in the root syllable poems.

Mother Angel
Author: Unknown

Take an angel from the sky
And send her down this way.
Then send some little boys and girls
To keep her company.
Then fill her heart
With Mother love,
Give her a smile of cheer.
And you'll have a kind of Mother
Just like my Mother, dear.

Mommy
Author: Unknown

Mommy you are sweet
Mommy you are nice
Don't ever leave me
Cause you make the best rice!!!!

GRATULERER MED MORSDAGEN!

fredag, februar 06, 2009

Ny ressursbok for indonesiske søndagsskulelærarar


Det har lenge vore eit følt behov for andaktshjelp for indonesiske søndagsskulelærarar. Misjonær Magne Vatland tok tak i dette. Han har tidlegare vore med på å skriva andaktshjelp for søndagsskulen i ei av dei indonesiske kyrkjene, GKPI.

Saman med nokre indonesiske medarbeidarar har han arbeidd fram ei bok med 55 tekstar, ein for kvar søndag og kristne helligdag i løpet av eit år. Boka har fått tittelen Yesus Sahabatku. Det betyr: Jesus, bestevennen min. Andaktane fylgjer kyrkjeåret og det er både andaktsdisposisjonar og forslag til aktivitetsopplegg for tre ulike aldersgrupper samla i denne boka. Boka er ikkje datert og kan difor brukast opp igjen fleire år.

Boka var ferdig i trykken før jul og har allereie blitt tatt i bruk i nokre søndagsskular.



31. januar var ca 150 søndagsskulelærarar samla til seminar der boka vart evaluert. Det var representantar frå ulike protestantiske kyrkjer, pinsevenner, karismatiske kyrkjer og katolikkar. To kvinner med brei erfaring og stor kunnskap om kristent barnearbeid var invitert til å gi konstruktiv kritikk. Tilbakemeldingane frå både kritikarane og deltakarane var positive. Det kom og forslag til forbetringar.

Arbeidet med planlegginga av bok to i serien har allereie starta. Det er planlagt minst tre slike bøker. Arbeidet med utviklinga av denne bokserien er støtta av NLM.

onsdag, februar 04, 2009

Det gode liv


Det gode liv kan vera så mangt. Ein av dei deilige tinga ein kan gjera er å ha nokre dagar med avslapping ved Tobasjøen. Her er det flott. Det er ikkje så mykje som har forandra seg sidan sist eg var her for ca 3 år sidan. Det er framleis deilig å ta ein dukkert i det klare vatnet, maten er god og det er varmt og godt. Ei forandring er at det har blitt trådlaust nett på Tabo, gjestehuset me bur på.

Bibelskuleelevane frå Fjellhaug ser ut til å trivast godt. Nokre av dei har blitt litt solbrende, men stemninga er likevel god.

Det er deilig å være norsk i Indonesia!