Olav og Frøydis Vestbøstad

torsdag, oktober 29, 2009

KRANSEKAKE - TÅRNKAKE II

Nå er 21 kransekaker ferdig. Holder meg til 1 kg på 1 kg. De med mindre sukker ble også gode, men litt mer skjør... Knakk flest ringer på den oppskriften og det gadd jeg ikke, så de siste fire ble på 1 kg mandler og 1 kg melis. 14.nov kan du få del i de.... Velkommen!

onsdag, oktober 28, 2009

KRANSEKAKE - TÅRNKAKE



Vet ikke hva du kaller denne kaken, her i huset brukes begge og her i huset bakes det slike for tiden. Den 14.nov er det julebasar i Betania og der skal det være en omgang årer med kransekaker som gevinst. 20 stk. Kom da vel og kjøp deg noen "åri"(som de kalles når vi er i sørdalen)....

Har brukt oppskriften 1 kg mandler på 1 kg melis og så en 7-8 eggehviter. Nå forsøkes 1,5 kg mandler på 1 kg melis og 9 eggehviter (fikk klinkeegg av Marit i går) og resultatet får jeg offentliggjøre en annen gang....

Ha en fin dag - her er nydelig vær i dag!

fredag, oktober 23, 2009

Skiftarbeider i Trondheim Kommune...



...det er det jeg er. Jeg er sykepleier i sånn ca 79,45% fast stilling, med arbeidshelg hver 3.uke. Mye av turnusen legges ut fra hvordan jeg jobber helgene. Jeg har 9 seinvakter og 16 dagvakter i dagens turnus - fordelt på 6 uker. I dag hadde vi allmøte på jobb. Det blir forandringer, noen har mista jobben, det har ikke jeg, men jeg har flytta helg. Det blir forandringer. Nå er turnusen min forandret ganske så mye. Jeg har fått 11 seinvakter og 14 dagvakter - samme antall, men 2 flere kvelder. Nå skal denne nye turnusen godkjennes før den settes ut i verden. På hvilket grunnlag gjør jeg det?

Jeg har arbeidshelg denne helga - så særlig tid til å tenke over alle eventualiteter blir det ikke, men jeg hadde nå lyst til å dele dette i kveld - og det er jo derfor en har blogg....?

fredag, oktober 16, 2009

Gratulerer med 80-årsdagen, Fasto!


Fasto er på besøk i Trøndelag og ho fyller 80 år i dag, 17. oktober. Gratulerer så masse! Kjekt å ha deg på besøk!

Ho kom med Hurtigruta Lofoten nordover på torsdag morgonen. Midt på dagen var det bytur og besøk hos Jorid etter middag. Fredag var det tur til Tautra med Elling og Sigrun før det var middag på Kattem.

Bursdagen blir feira med ny bytur, musikkandakt i Nidarosdomen, middag i Rostengrenda og tur til Tyholttårnet! Eit naturleg høgdepunk på ein bursdag!

Etiketter: , ,

onsdag, oktober 14, 2009

Tovet sitteunderlag

Det er kaldt i baken på Lerkendal og dama foran hadde med seg sånn sammenleggbart sitteunderlag. Jeg fikk ideen til å tove meg et - og da med rbk-logo. Kult ikke sant?



Fritidsgarn - 90 masker, 3 omganger perlestrikk, 3 masker perlestrikk på hver side hele veien opp og avsluttes med 3 omganger perlestrikk. Mønsteret det samme som til rbk-genseren, stjerna har jeg laga mønsteret til selv - den blir laget større på neste underlag.

tirsdag, oktober 13, 2009

artig kombinasjon

De siste innleggene har dreid seg om rbk og elg - da ble dette bildet en artig kombinasjon av det....

mandag, oktober 12, 2009

ELGJAKT

I Breivollsmarka - ikke namdalen!

Nikolai debuterte på elgjakt i helga og syntes det var kjekt. Han satt stort sett på post med en av kara og synes onkel Helge må på spesialtrening etter at han bommet på et rådyr. Elg så vi ikke verken lørdag eller søndag.


Matpause er en av høydepunktene, her fra søndagens rast. (må bare nevne i en parantes at jeg - Frøydis - også var med på første kastet søndag - som jager!!)

torsdag, oktober 08, 2009

SNØEN ER KOMMET!!!



I morges våkna vi av en glad gutt som kom inn og fortalte at NÅ hadde det snødd - klassen skal på tur idag sammen fadderungene på 1.trinn - så det passet visst bra med snø...

Far i huset fikk ekstraarbeid før han dro på jobb, for mor skal på seinvakt og synes det har vært glatt over Ringvål noen dager

søndag, oktober 04, 2009

TAP!!

Hele familien på Lerkendal - 2-3 RBK-Start.... Vi er enige om at dommeren ikke dømte sånn som vi tenkte det!

torsdag, oktober 01, 2009

JORDSKJELV PÅ SUMATRA



Det har vært jordskjelv på Sumatra, Episenteret ikke så langt fra Padang i Vest-Sumatra-provinsen. Vi har vært på ferie noen ganger i denne byen. Mange er døde og de venter at tallene stiger etterhvert som de får gravd fram folk fra ruinene.

Vi var spente på hvordan det hadde kjentes i Medan - og fikk følgende mail fra Kari- Anne i dag;

Hei.

Me blei oppringte av NRK igår kveld. Di lurte på koss detsto te med oss. Me visste jo ikkje at det hadde vore noge skjelv, så det e godt me kan få oppdateringar frå Norge. Merka ingenting te det her i Medan.

Guds fred

KA


Merker at jeg blir litt lettet, men så blir jeg ikke det allikevel. Padang er strengt muslimsk - vet ikke om noe særlig kristent arbeid som drives i denne byen (det gjøres sikkert det selv om jeg ikke kjenner til det) og nå ble det for sent for mange å få høre om Jesus. Videre-med det viktigste!