Olav og Frøydis Vestbøstad

mandag, november 30, 2009

Klar for desember!

Johanne sin kalender

Brita sin kalender

Nikolai sin kalender

Etiketter: , , ,

lørdag, november 28, 2009

God advent!

I morgon er det fyrste søndag i advent. Hos oss har adventstjerna komme på plass både i kjøkenglaset og i stova. I kjøkenglaset har og julekrybba fått sin plass.

No held Nikolai på å baka pizza og så skal me sjå MGP junior på nyinnkjøpt TV. Det er det fyrste nye fjernsynet me har kjøpt oss i Norge på over 17 års samliv. Så får det heller våga seg at det blei kjøpt på verdens handlefrie dag.

mandag, november 23, 2009

Julemesse på Hitra

På laurdag hadde Misjonssambandet julemesse på Hitra. Eg var med som talar og vart skikkeleg imponert over kva dei relativt få eldsjelene på Hitra hadde fått istand. Dei hadde selt lodd på førehand for kr 55.000 og på sjølve dagen var det omsatt varer og lodd for over kr 65.000! Det er veldig bra jobba.

Nedanfor er det nokre glimt frå messa:

Lynghonningen var populær.

Inger Barreth Stevik ordna med gevinstar og Leif Bakeng hadde regien på trekkinga.

Lefsene gjekk unna som varmt kveitebrød.

Rømmegraut høyrer med.

Godt nøgde damer tel opp etter endt dyst.

Eg kjøpte med eit spann med salta sei. I dag vart det difor sei til middag. Saman med kokte poteter, gulrotstuing og bacon var det eit nydeleg måltid!

Juleverksted på Laberget



Nikolai og jeg var på Laberget på juleverkstedleir i helga sammen med 50 andre. 41 barn og 11 voksne. Vi lagde julegaver (derfor ikke så mange bilder...) hadde det gøy sammen med de andre, var litt ute, hørte Kjell Aardal fortelle om Jesus og fra Bolivia og mye annet leirgøy. Gikk glipp av viltkveld og tante-feiring, men noe må man forsake fra tid til annen. Artig på Laberget var det iaffall.

fredag, november 20, 2009

Noen tanker om liv og død

Gutten som døde på fotballtrening på Heimdal onsdag var kjent av barna i familien. Han gikk på samme trinnet som Johanne, selv om han det siste halve året har gått på Nidaros ungdomsskole. I går preget sorg skolen og fotballtreningen til Nikolai var avlyst. Hvilke tanker surrer så gjennom hodet - "det kunne vært hvem som helst", sa Johanne da hun og jeg prata litt i går morges.

Er du klar for å dø? Hvem kan egentlig være det? Bare slippe alt som foregår og bare forlate alt. Men så skjer det altså helt plutselig og helt uten at det planlegges. Håvard døde da han tok armhevinger. Vi vet jo ikke når det skjer oss. Dette kan bli ganske skremmende. Og hva skjer etterpå?

"Jeg går til himmelen, der er mitt hjem" - det tror jeg at jeg gjør. Men hva med alle dem som ikke dør samtidig med meg når det skjer. De vil oppleve sorg. Det er jo det vi som sitter igjen føler på. Noen kommer ikke over sorgen, lar den styre livet sitt.

Savnet vil alltid være der. Det kunne jeg skrevet en masse om i forhold til pappas død. For meg har det vært en trøst å tro at pappa hadde sitt forhold til Jesus i orden og kom til himmelen. Jeg hadde jo en tanke om at Jesus måtte ha hjelp av en flink snekker til å få fortgang i byggingen av hus til alle som ble kristne etter tsunamien. Da valgte Jesus verdens flinkeste snekker, nemlig pappan min.

Så hva blir konklusjonen på dette? Jeg ber om at dere som leser dette tenker over forholdet deres til Jesus og til hans ord: Jeg er veien, sannheten og livet, ingen kommer til Faderen uten gjennom meg. Det er ingen snarvei, bare omveier!



God helg!

mandag, november 16, 2009

Ja til idrett, men det kan bli nok dugnad!


Barneidrett er flott, men det kan bli nok med dugnadar. Denne hausten har vore ekstrem. Det har vore salg av lodd, sokkar, kaker, poteter, dopapir, tørkepapir, varetelling både på Coop Obs! og Coop Prix og telefonkatalogutdeling (sjå biletet) på under 2 mnd! Dette er berre for handballaget til Brita og fotballaget til Nikolai.

Snart er det jul og då skal det dessutan seljast juletre og julenek til inntekt for Kattem Fotball. I tillegg er det julemesser med tilhøyrande salg av lodd for kyrkjelyd og misjon. Det er mest så ein er føler at venner, kollegar og familie lurer på kva salgsoppdrag ein er ute i denne gongen når ein treffest.

Er det nokon som vil kjøpa sokkar, forresten? Har 100 par liggjande. Frå str 35-45. Topp kvalitet!

lørdag, november 14, 2009

Julebasaren i Betania vel overstått



Her er noen av åregevinstene vi hadde i Betania før i dag. De innbrakte 20.000 til misjonsprosjektet "Barns rettigheter i Mongolia". I tillegg kom det inn 80.000 på div salg og lotterier, så jeg er såååååååååååååååååå fornøyd. Med god samvittighet inntar jeg nå sofaen og der sovner jeg vel om ikke lenge....og da kan jeg drømme om alt det fine vi fikk med oss på basaren - og hjem.



Mormor kjøpte seg rømmegrøt - det var det også mange andre som gjorde.

tirsdag, november 10, 2009

Svineinfluensa 2

Nå har gutta i familien gått ned for telling! Ihvertfall var de hjemme fra skolen og jobb i dag. Begge med feber, vond hals og mye hosting. Har hørt at undersøkelser tilsier at de med rennende nese ikke har svineinfluensa, mens de med hoste har! Så da er vi vel igang igjen da! Jeg har bestemt meg for å la meg vaksinere, men helsepersonell er ikke høyt nok oppe på prioriteringslista her i kommunen.....



Bortsett fra at begge gutta er på bilde så har ikke bilde noe med teksten å gjøre...

lørdag, november 07, 2009

FARSDAG

Kjære fedre i inn og utland!

Hjertelig tillykke med farsdagen - farfarsdagen var i går - gratulerer med den (farfar Nils ble 77) Må hell og lykke følge dere på alle de sju hav, eller måtte den beste nordvestlendingen vinne cupen, eller rett og slett; God søndag!

mandag, november 02, 2009

Svineinfluensa



Her i gården herjer svineinfluensa. Hvordan vet vi at det er svineinfluensa - tok en telefon til legekontoret der fastlegen vår holder til i dag og der sa de at det var svineinfluensa, for det går ikke noen annen type influensa nå. Så, når symptomene på influensa er tilstede i disse dager er det influensa A (H1N1). Jeg er altså en tikkende bombe - full av smittestoffer. Skal jeg da på jobb? Jeg er jo frisk som en fisk... Ja da, jeg skal på jobb, for når jeg ikke kjenner meg syk skal jeg jobbe. Og så får jeg ta de forhåndsregler jeg bare makter. Men noen vaksine har ikke kommet til Byneset sykehjem enda og på legekontoret er de tomme - og jeg har diabetes type II og er under 65....

søndag, november 01, 2009

Allehelgens dag

Det er blitt november, siste kveld i oktober satte besøksrekord i heimen. Vet ikke hvor mange som var innom/på døra for å tigge godteri. Beste replikk kom fra en liten heks; "knask eller godteri?" Vi hadde vært på fabrikkutsalget til Nidar og var godt forberedt, maske var innkjøpt og slik så mor i huset ut da hun åpnet døra:



Men nå er det allehelgens dag og da går mange minner til de som ikke lenger kan være med på å komme til heimen vår. I Vårt Land på fredag var det om lille Tolli som i dag skal sende hundrevis av ballonger opp til himmelen slik at pappan hans skal få noe å leke med. Håper pappan min får se dem og!