Olav og Frøydis Vestbøstad

fredag, juni 15, 2007

Søndagsskulelærarane er fri!


Dei tre indonesiske søndagsskulelærarane som har vore fengsla sidan 2005 er no fri, eitt år før tida. Halleluja!

Fylgjande artikkel står på http://www.normis.no/ :

Søndagsskolelærere løslatt!

I 2005 ble de tre indonesiske kvinnene dømt til tre års fengsel for sin søndagsskolevirksomhet. Sist fredag ble de løslatt, ett år før tiden. De tre er i god behold, og gleder seg stort over å være satt fri.

Møtt av venner.
En flokk av venner, støtespillere og journalister hadde samlet seg for å gratulere Dr. Rebekka Zakaria, Eti Pangesti og Ratna Bangun, da de kom ut fra Indramayu-fengselet i Vest-Java (Indonesia) fredag morgen.

Muslimske barn.
De tre kvinnene ble arrestert i mai 2005 og dømt til fengsel noen måneder senere. Deres "forbrytelse" var at de hadde latt noen muslimske barn delta på den kristne søndagsskolen de drev. Disse barnas foreldre hadde godkjent at de ble med. Etter at dommen falt, har alle ankeforsøk vist seg forgjeves. Men etter internasjonalt press og flere appellbrevkampanjer på kvinnenes vegne, ble de nå innrømmet en tidlig løslatelse.

Flyttet tidspunktet.
Myndighetene erklærte først at løslatelsen skulle skje kl. 9 om morgenen den 8. juni. Men muslimske ekstremister varslet at de ville møte opp utenfor og protestere mot den tidlige løslatelsen. Under rettssaken i 2005 var rettssalen full av ekstremister, og både de tre kvinnene og forsvaret deres ble utsatt for dødstrusler. Derfor flyttet myndighetene i all stillhet løslatelsestidpunktet til kl. 6 om morgenen, og det hele gikk stille for seg.

Oppmøtet.
Det var blitt sendt to busslaster med kristne sympatisører til fengselet ved løslatelsen, i tilfelle det skulle oppstå truende situasjoner. I tillegg møtte flere andre støttespillere og en håndfull lokale og internasjonale journalister frem.

Etiketter: , ,

3 Comments:

  • Heisann
    Nå er trøyene fra 1 til 18 her. Jeg var syk og travel den siste tiden i Inod så jeg fikk Berit til å kjøpe de her siste dagen før vi reiste. De ble helt mørkeblå og håper det går greit. Kosta 400 000 for alle 18 :=) Skal sende de nå neste uke. Vi nyter Norge. Klem SIlje

    By Anonymous Anonym, at søndag, 17 juni, 2007  

  • Må bare få adr deres og tlf nummer.

    By Anonymous Anonym, at søndag, 17 juni, 2007  

  • Rådyrveien 64, 7082 Kattem. Hustlf: 72 84 38 21

    By Blogger Frøydis Vestbøstad, at mandag, 18 juni, 2007  

Legg inn en kommentar

<< Home