Olav og Frøydis Vestbøstad

tirsdag, oktober 23, 2007

Nei til diskriminering?


Soknerådet i Tromsø Domkirke har vedteke at dei ikkje ynskjer å støtta einskilde kristne organisasjonar med offer. Det er dei jo frie til å vedta. Og ein må jo vera fri til å meina kva som helst, i alle fall så lenge det er politisk korrekt.

Vårt Land skriv at vedtakets andre punkt slo fast at «menighetsrådet ikke innvilger offer til organisasjoner som i sin virksomhet eller i uttalelse fremmer diskriminering, for eksempel på grunnlag av rase, kjønn eller seksuell legning.»
Det er jo ei spenstig formulering og eg er altså tilsett i ein av dei organisasjonane som i verksemd og uttale fremjar diskriminering. Det er det jo verdt å ta til etterretning. Eg skammar meg heller ikkje over å vera det.
Elles så er eg glad for at soknerådet i Tromsø Domkirke er så rause at dei går inn for å ikkje forskjelsbehandla nokon av dei som søkjer om kollekt, i alle fall så lenge dei er samde med det Tromsø Domkirke meinar! Så får det heller våga seg om det framleis er nokon som føler seg forplikta på Bibelen og vedkjenningsskriftene. Lenge leve ytringsfridomen!

Etiketter: , , , , , , , ,