Olav og Frøydis Vestbøstad

torsdag, februar 22, 2007

Eit miljøvenleg alternativ?


I går kom eg heim etter ei økt i Sogn. Heimreisa gjekk med buss frå Sogndal. På Skei i Jølster skifta eg over til ekspressbussen Bergen-Trondheim. Bortsett frå ein sladd på veg ned til Utvik i Stryn kommune hadde eg ei god reise.
Det var diverre veldig god plass på bussen. I Stryn var det mange som gjekk over til andre bussar og over Strynefjellet var me 4. Frå Otta var me 3. Ei gjekk av på Oppdal og då eg gjekk av ved City Syd var det berre ein passasjer igjen. Me hadde med oss nokre lokalpassasjerar mellom Lom og Otta, men elles var det svært god plass. Bussjåføren sa at det var stor fare for at ruta Trondheim-Bergen vert lagt ned frå 1. mai grunna lite interesse. Det skulle eigentleg vore avgjort i går, men vedtaket vart utsett.
Med så få passasjerar svarar det seg ikkje økonomisk og det er heller ingen miljøgevinst når tre passasjerar har ein 50-seters buss over Dovre.
Ta bussen, folkens! Det er til og med gratis te og kaffi ombord!
(Bussen på biletet over har svært lite å gjera med turen i går)

1 Comments:

  • Tror varseltrekanten hadde blinket vilt, både hos eventuelle passasjere og miljøbevisste myndigheter o.a. om bussen på bildet ble tatt i bruk. Fordelen er jo at den, på en syk måte, hadde tatt opp konkurransen med flyet når det gjelder tid (tar litt hardt i, men...).

    Tenk deg alle de syke forbikjøringene en Borneo-sjåfør hadde kommet til å gjort på de flotte veiene i Norge. Får frysninger av å tenke på det.

    God tur neste gang. Tut-tut!!!

    By Blogger JH, at mandag, 26 februar, 2007  

Legg inn en kommentar

<< Home