Olav og Frøydis Vestbøstad

onsdag, april 25, 2007

Familien - kirkens største konkurrent?


Illustrasjonsfotoet har ikkje spesielt mykje med resten av dette stykket å gjera.

Eg fann fylgjande artikkel på Korsets seier sine nettsider. www.k-s.no Artikkelen er absolutt til ettertanke. Eg trur ikkje situasjonen i Noreg er vesentleg ulik det som vert skildra frå USA.


Familien kirkens største konkurrent?

Kirkene i USA opplever at færre deltar i kirkelige arrangementer, især i weekenden.

Skrevet av KPK
Stadig flere amerikanske familier bruker sin begrensede fritid på familien i stedet for på kirken.
Det viser en undersøkelse hvor 490 prester ble spurt om hva som holder folk borte fra kirke og kristendom. Det vanligste svar var at familiene ikke finner kirken relevant nok med det tettpakkede programmet familiene har.
Lavere deltakelse i kirkelige aktiviteter ses av mange som uttrykk for at familiene føler seg forpliktet til å delta i sport, musikkundervisning og andre aktiviteter. En annen innvending fra mange familier er at aktivitetene i deres lokale kirke splitter dem opp i aldersgrupper - og for foreldrenes vedkommende i manns- og kvinnegrupper.
Presidenten for Southern Baptist Theological Seminary, R. Robert Mohler, sier at når familien om søndagen heller følger barna til idrettskonkurranser enn til kirke, så lærer de samtidig barna at andre aktiviteter er viktigere enn kirken, skriver nettstedet religion.dk.

Etiketter: ,