Olav og Frøydis Vestbøstad

onsdag, mars 17, 2010

Ein levande minoritet

Indonesia er det landet i verda med flest muslimar. Rundt 80% av dei ca 240 millionar indonesarane er muslimar. Det vil sei at det finst ca 200 millionar muslimar her i landet.

Sjølv om det er enkelte område i Indonesia der majoriteten er kristen så er det likevel slik at på landsbasis så er ca 10% kristne. Dette høyrest ikkje så mykje ut, men det betyr likevel at det er over 20 millionar kristne her i landet. Det er ganske mange!

Sjølv om dei kristne er ein minoritet og mange gonger merkar det på kroppen så har eg i løpet av denne turen også blitt svært oppmuntra i møtet med dei kristne.

På Abdi Sabda fekk me møta hundrevis av kristne ungdommar som ynskjer å bruka livet sitt som kristendomslærarar eller som prestar.

På gudsteneste i GKPI Pamen

Sist søndag var me på gudsteneste i ei kyrkje som like ved det største universitetet i Medan. Kyrkja var mest full av studentar, kanskje ca 800. Dette var fjerde gudstenesta den dagen og det var minst like mange deltakarar på dei tre fyrste gudstenestene. Då me reiste frå kyrkja heldt dei på å setja ut stolar utanfor kyrkja, slik at alle dei som ein rekna med skulle komma på siste gudstenesta skulle få sitjeplass. På dei fem gudstenestene er det kvar søndag over 3000 personar på gudsteneste berre i denne eine kyrkja. Dei fleste av desse er studentar som etter at dei har gjort seg ferdige med utdanninga si tar med seg trua si og vil leva den ut i kvardagen sin der dei slår seg ned og får seg arbeid.

Det var sterkt å høyra ungdommane syngja ”Salige visshet” for full hals! Det gjer meg positiv med tanke på framtida for dei kristne her i Indonesia.