Olav og Frøydis Vestbøstad

tirsdag, september 28, 2010

Om å ta signalene på alvor - til ettertanke

Må bare dele denne med dere i dag:


En pianist sitter og spiller på kommunens nyervervede klaver og komponerer den vakreste musikk. Klaveret er nystemt og akustikken i rommet er perfekt. Pianisten er lykkelig, inspirert og kreativ. Alle i rommet nyter musikken hennes. En dag får pianisten beskjed om at kommunen må spare på klaveret og fjerner først de lyseste og mørkeste tonene lengst fra hendenes sentrum. Først fjernes de svarte tangentene og siden de hvite.


Hun kan jo fortsatt bruke midten av klaveret, tenker kommunen og er særdeles fornøyd med innsparingen.


Pianisten er en kreativ sjel og legger opp til å komponere nye, men enklerer melodier. Innert inne føler hun på en gryende spire av ufrihet og undring over den manglende innsikt kommunen har over konsekvensene dette vil kunne gi på sikt.


Ett år er gått, og kommunen ser med positive øyne på årets komposisjoner. En regnfull dag kommer de og fjerner de resterende svarte tangenter og forventer at pianistens kreativitet også løser denne utfordringen. Tenk positivt, er svaret hun får når hun opponerer mot denne form for holdning og handling.


Hodet bøyes over de gjenværende tangenter. Så monotont og kjedelig, tenker hun og føler på en misstemning og desperasjon.


Hun anstrenger seg til det ytterste for ikke å spille falskt og for å komponere enkle melodier. Herregud, tenker hun. Ser ikke kommunen hvor lite spillerom jeg har å spille på? Publikum fortsetter å applaudere etter endt konsert. Pianisten er på randen av sammenbrudd. Hun har gitt alt.


Fem nye år er gått og kommunen er på vei til pianisten. Du er så flink og kreativ, sier de, og du er alltid så positiv. Vi fjerner bare litt her og litt der, og se: du har jo fortsatt 26 tangenter igjen, sier de og smiler. De er svært fornøyd over besparelsen.


Pianisten elsker yrket sitt. Hun gjør så godt hun kan. Hun gir fortsatt alt hun har, men det begynner å låte litt falskt. Publikum begynner å bue og lage pipekonsert. Tomater og egg blir kastet mot henne: TENK Å SPILLE SÅ FALSKT OG VI SOM HAR BETALT SÅ MYE FOR KONSERTEN!


NOK er NOK, tenker hun, reiser seg og går ut med hevet hode mens hjertet blør.


Skrevet av Jeanette Heidi Leine i siste nummer (11/2010) av sykepleien.

søndag, september 26, 2010

HYTTEDUGNAD


Vi har vært på hytta i helga. Avstenging sto på agendaen og det ble gjort. Det er tross alt minusgrader på kveld og natterstid allerede.



Vi bruker jo hytta hele året, men det må taes visse forholdsregler, som å tømme vannslanger for vann, få inn båten m.m.m

God samvittighet for at dette er gjort gjør at vi har ei fin helg.

torsdag, september 23, 2010

Travelt!


Det skjer litt for mye i huset til at blogging blir prioritert i heimen. Men vi lever! Olav informerer om regiondannelse fra nyttår - er rundt i de berørte kretser og lag og informerer om hva som er tenkt og hører på hva "fotfolket" tenker.


Jeg er et av to nyvalgte verneombud på jobben og vi er i disse dager på kurs. Så i dag har jeg sittet i steden for min vanlige vakt på Byneset og har fått dundrende hodepine. Det skal bli godt å komme seg på sangøvelse! - avspenning er viktig der (og). Strever med blodsukkeret for tiden, det er karusellignende tilstander til tider, så kroppen vet ikke helt hva den vil.


Ute er det nokså kaldt, men sola skinner og da har vi det bra.

fredag, september 10, 2010

HØST!


Vi har nydelig høstvær for tiden. I går var vi hos Sigrun og Elling og spiste middag ute på terassen. Hele uka har det vært slikt vær og vi kan ikke si annet enn at vi liker det. Nå skal jeg til mormor og plukke litt mer bær før jeg skal til tannlegen.

Kanskje det blir salg av solbærsaft på julemesser?

lørdag, september 04, 2010

kattemsdagen


I dag har jeg vært opptatt på Kattemsdagen. Jobben har vært å grille mat og selge den. Vi fikk inn over 6000 kroner bare på dette. Supert vær, supre folk gjør at 9 timers arbeidsøkt har gått som en drøm. Det skaffet også en del penger til Heimdal menighet:-)

Det kommer sikkert et fyldig referat på www.kattem.frivilligsentral.no etterhvert. God helg!