Olav og Frøydis Vestbøstad

lørdag, mars 26, 2011

Fantastisk konsert


I går kveld var vi sammen med en fullsatt Olavshall med på en fantastisk opplevelse. Vi hørte 431 sangere og musikere fremføre Mahlers mektigste - hans symfoni nr 8 i Ess-dur. Å høre stemmer brukt som del av en symfoni var bare fantastisk. Det var bare rett og slett mektig!

Her kan du høre finalen. Det må egentlig bare oppleves, men siden du sannsynligvis ikke rekker konserten i kveld, er det bedre enn ingenting.

onsdag, mars 16, 2011

Eit apropos i fastetida

I boka Kilde til liv. Tekster til fastetiden, utgitt på Verbum (2002) står det ei likning til ettertanke:

Det var en gang en elv som rant gjennom flere byer og land. "Er det nok vann til alle?" begynte noen å tenke. "Jeg får i allfall sørge for meg og mine, så får de andre klare seg som best de kan," begynte folk å si til hverandre. "Kanskje vi skulle demme opp elven som renner gjennom landsbyen vår og gjennom vår landsby først. Er det ikke en mening med det? Er det ikke som en spesiell Guds velsignelse nettopp til oss? Kanskje vi skulle demme opp elven eller legge om elveløpet? Fordi det er vår elv - ja, først og fremst er det vår elv. er det ikke?"

Er dette en historie om Nilen eller an annen elv langtvekkistan - eller handler det også om goder du og jeg fristes til å holde for oss selv, som om Gud spesielt har velsignet akkurat oss og den del av verden hvor vi bor...

tirsdag, mars 08, 2011

Fersk start på dagen


For en god stund siden kjøpte jeg saftsentrifuge og den har virkelig blitt brukt. I det siste har vi hatt mye fersk juice og det er sååå godt. I dag morges var det appelsin/gulrot. Vi har sikkert fått i oss dagsbehovet for A og C vitaminer.

Saftsentrifugen fungerer slik at den sentrifugerer ut saften og skiller avfall i en liten bøtte. Dette avfallet kastes vanligvis, men det er jo bare den tørre delen av frukten som ikke er saft. I dag har jeg derfor laget fruktmuffins. Det må jo være et sunt alternativ på feittirsdag:-)

Ha en fin dag!