Olav og Frøydis Vestbøstad

fredag, april 29, 2011

DETTE VAR GØY!


I dag har jeg hatt fri og har rett og slett leika meg på kjøkkenet. Jeg laga marshmallow fondant - lett å lage, gjenstår å se hvor lett det blir å få på kaka...

Og så laga jeg sukkerpasta! Lett å lage og så gøy å lage dekorasjoner. Jeg brukte bare noen utstikkere jeg allerede hadde, men øn
sker meg mange nye - som kanskje ikke har julemotiv! Bokstavene kjøpte jeg i Indonesia, har tall også, men jeg trenger ikke opplyse hvor mange lys som skulle ha vært på kaka!!

Oppskriftene fant jeg i Ukeadressa onsdag 20.4.11;
Marshmallowfondant; 200 g marshmallows, 2 ss vann, 2 ss Flott matfett og 300 g melis
Ha vann og marshmallows i en bolle og sett i mikrobølgeovnen på full styrke til marshmallowsene smelter og eser kraftig opp (tok 2 x 30 sek). Rør inn matfettet og ha i melisen litt etter litt. Kna melisen inn med hendene. Tilsett melis til massen er fast og elastisk. Oppbevares i romtemp, godt innpakket i plast.

Sukkerpasta; 2 ss vann, 2 pl gelatin, 100 g lys sirup (glukose i oppskriften) 15 g Flott matfett, 500 g melis, 2 ss vaniljesukk
er
Legg gelatinplatene i vann i fem min.Varm platene i vannbad og hell sirup oppi. Ha i fettet til slutt. Sikt melis i kjøkkenmaskinen. Ha i væsken og bland sammen på medium hastighet til det blir en tykk deig. Ta sukkerpastaen ut og kna den litt. Del opp i stykker og rull det godt inn i plastfolie. Legg deigen til oppbevaring i kjøleskapet. Om du skal farge - gjør det med en gang.

onsdag, april 27, 2011

PÅSKEFERIE




Ja nå er påskeferien et tilbakelagt stadie og vi er tilbake for full musikk på Kattem. Leir, jobb og tur til Fitjar og Bergen er kortversjonen;

mandag, april 11, 2011

London-tur

I helga var Nikolai og eg på tur til London. Me hadde ein kjempeflott tur! Høgdepunktet var kampen mellom Chelsea og Wigan på Stamford Bridge. Saman med vel 40 000 andre såg me Chelsea vinna 1-0. Sjølv om kampen ikkje var så spektakulær, så var det likevel ei flott oppleving og eit godt minne.

Stamford Bridge

Etter kampen reiste me på malaysisk restaurant. I det fine veret kunne me sitja utandørs og både rendang og sate smakte nydeleg.

God mat på Jom Makan

Nikolai hadde ei treffande skildring etter at han hadde vore på toalettet på restauranten og oppdaga at det var Porsgrund som hadde produsert inventaret der.

"Dette er livet vårt det, pappa. Blanding av Norge, Indonesia og litt fotball!"

Vårtegn II


I dag har jeg hatt min første sykkeltur. Ikke så lang, men den ble da nesten en mil. Må jo skåne mine edle bakdeler litt - målet er å sykle på jobb etter påske. Og når en sitter der på sykkelen og hører fuglene kvitre og kjenne sola varme, så tenker en på litt av hvert. I dag var det singelen på sykkelstiene som opptok tankene en del, for jammen var det mye singel. Siden oktober har det vært snø her og det har vært mange glatte perioder, så nå ligger "beviset" på at det har vært strødd der.


Vaktmesteren vår, Per, har kjørt med kostemaskin hos oss i dag - og det er så fint der ute. Han skulle tatt med seg maskina si og gått litt rundt om. Håper i allefall kosterne i kommunen snart får starta opp si maskin.


Ha ei fin uke - på eller av sykkel!

onsdag, april 06, 2011

VÅRTEGN


I dag gikk Mette og jeg tur på Byneset og der så jeg årets første leirfivel/hestehov eller tussilago farfara! - og jeg gikk i joggesko!

Andre vårtegn er at vi må lete etter Nikolai når vi skal noe - han har nemlig tatt ut sykkelen og har begynt å være ute med gutta!

Gata er kosta for singel - ligger riktignok noen kilo igjen i snøhaugen utenfor som nå bare er en meter høy.

Naboene er fortsatt i live - ikke godt å si hvem som har gått forbi vinteren igjennom med gjenknepte parkaser.

søndag, april 03, 2011

Påsken i ord og toner


I kveld har vi arrangert "Påsken i ord og toner" i Betania. En fin kveld - om jeg skal si det selv - hvor påsken sto i sentrum gjennom sang, dikt og bibellesing. Her er programmet og siden jeg har regissert det selv setter jeg det på trykk:-)





- La meg få høre om Jesus – RDU 244 - Solosang

(RDU – Rop det ut, SB – Sangboken, BSB – Barnesangboka, SFH – Syng for Herren)

Palmesøndag:

Matteus 21,1-10

- Se, vi går opp til Jerusalem –
* dikt

- Hosianna, Davids sønn – RDU 149 – Fellessang

- Jesus, du er konge midt i blant oss – RDU 201 – Fellessang

Skjærtorsdag:

Luk 22,14-20, 39-46

- Den stunda i Getsemane – Solosang
- Du som låg i natti seine – RDU 64 – Duett
- Den vanskeligste bønnen – RDU 23 - FELLESSANG

Langfredag:

Joh 19, 1-11, 16-22, Matt 27, 38-51

- Du låg skjelvande i angst – RDU 57 – Fellessang m/solo 1.vers
- I det fjerne jeg skuer – RDU 161 – Fellessang
- Naglet til et kors på jorden – SB 671 - Fellessang


Påskedag:

Matt.28,1-10

- Påskemorgen slukker sorgen – SB 673 – FELLESSANG
- Livet vant, dets navn er Jesus – SFH 145 –FELLESSANG

* dikt

- Hvorfor valgte du en eselfole, Jesus – BSB – fellessang

- Deg være ære – SB 655 – FELLESSANG m/solo på 1.vers