Olav og Frøydis Vestbøstad

lørdag, februar 19, 2011

Byvandring i nydeleg vinterver






Trondheim er ein flott by. I dag leika me turistar i eigen by. Me tok bussen til Samfundet og gjekk så langs Nidelva via Bakklandet og til Solsiden. Derifrå gjekk me over Verftsbrua og langs kanalen til Jernbanen før me gjekk inn i Midt-Byen. Etter kakao, kaffi og nokre heftige bollar på Mormors Stuer tok me trikken til Munkvoll og bussen heim derifrå. Absolutt alle var einige om at det var ein flott tur:)

onsdag, februar 16, 2011

LEGO


Brita fortalte at i RLE-timen i dag hadde de sett på bibelvers i lego. Kjempekult. Se; http://www.thebricktestament.com

mandag, februar 14, 2011

PROSJEKT!

Jeg hadde lyst til å lære meg et nytt mønster i lappeteknikk. Dro på biblioteket, lånte meg noen bøker om temaet og fant ut at log cabin så ut som noe jeg kunne klare. Kappet mange lengder lyst og mørkt stoff og satte i gang.

Jeg fikk meg ny symaskin i 40-års gave (så den er ik
ke gammel!!)men den begynte å tulle med meg. Lange løkker under arbeidet, altså feil spenning i tråden. Jeg dro på service med maskinen og der fikk jeg vite at IKEA-tråd ikke var egnet til symaskiner. Vel, maskina ble fikset og jeg sydde glad videre, uten ikea-tråd og uten mer problem.

I kjelleren har vi et vindu og der var det behov for noen nye gardiner, så log cabin-prosjektet mitt ble til 2 blokker a 4 biter - sydd direkte på et hvitt stoff og så - nye gardiner til kjelleren.

Det ble mange og lange rester igjen og da sydde jeg en liten pompong - eller hva det heter - og så spørs det om det blir en liten løper på bordet der nede i kjelleren.

lørdag, februar 12, 2011

God helg!


Ute skinner sola, grøten er på kok, kaillen har kommet hjem - vi skal på teater i kveld og se "Et dukkehjem".

Brita og Nikolai skal bake kake til i morgen og da er det vel bare å si gratulerer med morsdagen!

tirsdag, februar 08, 2011

Yohan barnevandrer


Dette var en film jeg hadde lyst til å se på kino, men gjorde det ikke. Så jeg lånte filmen på biblioteket og i går kveld så jeg og Nikolai den. En fin film, men veldig trist og alvorlig innimellom. Vi fikk mye å tenke på begge to. Anbefales.

søndag, februar 06, 2011

Multireligiøs søndag


No er me tilbake i Medan igjen.

I dag deltok me på gudsteneste i GKLI. Ungdomsgudstenesta der starta allereie kl 0830. Ein relativt tidleg start på søndagen for norsk ungdom, men her i Indonesia er det ikkje uvanleg med tidlege gudstenester. Eg fekk æra av å tala. Teksten i dag var om døyparen Johannes og Jesus i Joh 1, 29-36. Fjellhaug-studentane deltok med song.

Det var og kjekt for meg å få møta igjen folket i GKLI i Medan. Biskopen i GKLI hadde til og med avlyst ein anna avtale for å få møta oss.



Etter gudstenesta reiste me rett til den store moskeen på omvisning. Det var interessant. Guiden vår var ivrig etter å forklara og svara på spørsmål om både moskeen og islam.

onsdag, februar 02, 2011

Lake Toba I Love You Full


Siste skrik innan t-skjortemoten her ved Tobasjøen er uttrykket "Lake Toba I Love You Full". Eg veit ikkje heilt kva det betyr, men eg er hjartans enig.

Det er flott å vera her. Behageleg klima, flott natur, god mat og vennlege folk.

Ein del av turfylgjet har hatt problem med laus mage og oppkast, men det ser ut som om dei kjem seg. Nokre har og fått ein liten overdose av sol.

Me har ikkje berre fri og avslapning. På søndag fekk eg tala på gudsteneste i ei lokal kyrkje i Medan. Det var veldig kjekt. Kjekt var det og å merka at språket framleis er nokonlunde intakt.