Olav og Frøydis Vestbøstad

mandag, januar 31, 2011

Om lånekassen og sånn....


For å gå rett på sak; Johanne (og flere andre på Borgen og ellers rundt om) har allerede tatt noen eksamener for vgs mens de gikk på ungdomsskolen. I år har de færre timer enn de som ikke har tatt disse eksamene. De har studietimer og kan gjøre annet skolearbeid i disse timene. Lånekassen tolker dette som om de ikke har full studietid og trekker tilbake 25% av borteboerstipendet som de har fått.

Dette var beskjeden vi fikk og det gjorde meg mildt sagt litt irritert! Ikke akkurat stimulering til å gjøre noe ekstra på ungdomsskolen, spør du meg. Og hvorfor går politikere ut i avisene og forteller at dette er så bra når du blir "straffet" senere.....

Jeg tok kontakt med de fleste i dag, utdanningsdirektoratet, lånekassen, ungdomsskolen hvor Johanne gikk, rektor på Drottningborg og alle er enig om at dette høres helt rart ut. Det viser seg at Johanne ikke er blant de som får trekk - og det er jeg selvfølgelig lettet over - men, det gjelder jo fortsatt noen og det gjør meg så sint.

Urettferdig behandling for de få som ikke bor hjemme når de går på videregående og som har jobbet det lille ekstra i tiende. Det er ikke mange dette gjelder, men for de det gjelder svir det! Og tar jeg ikke helt feil er det private skoler som lider - igjen! Hvem i all verden skal en stemme på ved neste valg for å fremme valgfriheten til å gå kristne internatskoler?

søndag, januar 30, 2011

Eksklusiv mat

Mens pappa koser seg med fargerike juicer lager vi som er hjemme det som Brita i går sa så bra; eksklusiv mat. Vi laga sushi eller som vi har funnet ut at det heter etter litt googling; nigiri-sushi. Laks og sushi-ris, m/wasabi og sylta ingefær. Kjempegodt. Hjemmelaget soppsaus fra Bærum gjorde det ekstra godt:-)

Nokre glimt frå Medan

NLM sine utsendingar i Medan blir spurt ut av Jorunn.
F.v Jørn og Berit Helland, Silje og Ole Morten Stavland, Per og Anethe Birkeli. Jorunn Alme

Byen er pynta til kinesisk nyttår.


Fargerike fruktjuicar.

Flott basseng på hotellet.


Ca 100 meter frå hotellet er luksusen heilt fråverande. Store kontrastar!

fredag, januar 28, 2011

Startvanskar


Så er eg på tur. Alt såg greitt ut til å gå akkurat som planlagt frå starten av då eg vakna grytidleg i går. Flytaksien stod og venta kl 0400, eit kvarter før avtalt tid. På Værnes starta så utfordringane. Datasystemet til SAS var ikkje i slag og innsjekkinga vart difor problematisk.

Eg har diverre pass av den gamle sorten. Dermed fekk eg ikkje til å sjekka inn via dei sjølvbetjente automatane. I og med at datasystemet krangla så fekk eg beskjed om å ta med kofferten direkte til flyet. Det betydde at bortsett frå størrelse og vekt, måtte den tilfredsstilla krava til handbagasje. Eg fekk ingen boardingkort eller bagasjelappar.

Heldigvis hadde eg berre småflasker med toalettsaker. Det gjekk difor greitt å få det oppi ein av dei små plastikkposane. Solkrem og aftersun var derimot for stor og måtte gå i søpla. Eg hadde dessutan to små lommeknivar i kofferten. Dei fekk eg heller ikkje med. Heldigvis la eg igjen leatherman-kniven heime:)

Vel framme på flyet sette eg kofferten ved flytrappa og der dukka den opp igjen i København. I og med at korkje eg eller kofferten hadde reisedokumenta i orden, måtte eg gå frå skranke til skranke på Kastrup. Eg tok med meg kofferten gjennom tollen og sjekka inn på nytt. Det var ikkje så greitt sidan eg var midt i ei reise og for så vidt var sjekka inn. Etter ei stund gjekk det i orden og eg kom meg inn på terminalen igjen.

Etter å ha vore på taxfree og kjøpt ny, fersk solkrem og aftersun møtte eg studentane frå Fjellhaug og læraren deira Jorun. Me flaug saman via Singapore og landa i Medan i dag tidleg lokal tid. To av koffertane gjorde ikkje det, men me håpar dei dukkar snarleg opp.

Det vart lite søvn undervegs på turen. Difor har me gått litt i svime i dag, men kreftene strakk likevel til å få seg ein liten tur innom Starbucks (sjå bildet. Ein dukkert i bassenget på Hotel Danau Toba gjorde og susen. Me satsar likevel på ein tidleg kveld. Eg trur det skal bli godt å få sova etter to svært korte netter.

onsdag, januar 19, 2011

SERIØST SYK!!

Jeg rakk knapt å spise den gode taco-lasagnen på lørdag før første frostrie kom over meg som et lynnedslag. INFLUENSA!

39,8 i feber for ei dame på 42 er høyt! Og deromkring har jeg svevet de siste dagene. Ikke vært i stand til å blogge, for å si det sånn.

I dag morges var jeg feberfri, skjønt 37,3 er vel også høyt for noen (ganske nærme i slekta...) og jeg kom meg til lege for jeg var ikke i form. NÅ UTELATER JEG NOEN DETALJER (det ble for mye sykepleie, liksom) Sykemeldt ut uka, diagnose; NYREBEKKENBETENNELSE.

Nå har jeg hvilt noen timer og kom meg inn på lommelegen.no som har svart ei dame på spm om samme diagnose og jeg bare må ha det med her; Fremfor alt er det neppe noe som helst grunn til bekymring her, for du har ihvertfall med sikkerhet ikke nyrebekkenbetennelse, når din CRP er kun 15, dvs tilnærmet / i praksis helt normal.Dessuten vil en person med nyrebekkenbetennelse være seriøst syk, med høy feber, betydelig nedsatt almentilstand m.v., så dette er en enkel diagnose å stille i tillegg.

Det er godt å få det bekreftet:-)

lørdag, januar 15, 2011

Nytt år, nye muligheter.


Vi er godt inne i det nye året, tjueelleve eller totusenogelleve. Nyttårsforsettene fortsetter. Skal selvfølgelig i år også bli sprekere, tynnere, snillere, mer gavmild, besøke flere, kort sagt - alt det vi har dårlig samvittighet for i fjor. Men, jeg er evig pessimist og tror ikke jeg vil klare alt. I dag har jeg vært på jobb og en av mine pasienter gjorde stor suksess med følgende utsagn; Ja, jeg vil ha grøt, ikke så mye, men det må ikke være for lite heller. Og så blir det målet mitt med alle disse tingene jeg vil ha gjort noe med, ikke for mye, men heller ikke for lite.


Olav er på tjenestereis, til Val - fly til Rørvik. Det hadde vært mye vind, men de hadde kommet seg vel fram.


Johanne har hatt intervju med en fra high-school i USA, spennende å se om hun kommer med.


Nikolai har spilt fotballcup - fjernvarmecupen, de vant en kamp, tapte en og spilte uavgjort en, det må vel være helgardering det?


Brita har vært barnevakt for Bjørn.


Nå skal vi spise Taco-Lasagne, det hørtes så spennende ut!


GOD HELG!

mandag, januar 03, 2011

GODT NYTT ÅR!


2011 har kommet til oss også! Vi feira her hjemme med besøk av fam Ranheim. De eldste barna (Ida og Johanne) var hos Hanne, Brita og Marita var på Regaze på Søvassli, så vi var 6 her hjemme. Koselig kveld!

Etter nyttår har vi fått med oss tidenes største elgstek (3,5 kg!) vi har vært på nyttårsfest på misjonssalen og vi har fått farangen eller omgangssyke om du vil....håper det ikke smitter over bloggen....